Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Разликата между Анисе и Бенга

Ботев в момента е в тежко състояние и голяма част от чуждестранните играчи поискаха да си заминат. Първият, който се замина беше мадагаскарецът Абел Анисе.

Анисе си тръгна от клуба, като според неофициална информация трансферната сума 500 000 евро или 1 000 000 лева, което може да помогне много на Ботев. Тук говорим обаче и за отношението на футболиста към клуба за само един сезон в Ботев Анисе успя да си спечели много приятели и стана любимец на бултрасите. И той не ги разочарова и при тръгването си от клуба с достойнство, като пожела на Ботев успехи и благодари на феновете на тима. Бултрасите му пожелаха успех и някой ден отново да се завърне в клуба. Именно отношението към клуба и феновете е в основата на това как един играч ще си тръгне от отбора. Да Анисе като всички чуждестранни играчи в България играе за пари и никой не може да го съди, че отива в Лудогорец и предпочита да си тръгне от клуба, но разликата между него и Бенга е просто огромна и затова и Анисе ще бъде запомнен от феновете.

Румънецът Алесандру Бенга дойде в Ботев през зимата и беше трети защитник на Ботев като беше резерва на титулярната двойка Спрокел и Лукин. Бенга не показа нищо в клуба, а най-трагичен беше на представянето за новия сезон преди седмица срещу Хасково, когато направи невероятни грешки срещу слаб съперник. Бенга нищо не е дал на Ботев, но въпреки това беше първият който веднага ревна по румънските медии, че ще напуска и положението било много лошо. Отношението му към клуба и феновете нямаше как да бъде прието добре, но дори и нещата в Ботев да се оправят Бенга не трябва да остава в отбора, защото такъв играч, който не уважава клуба си няма място в него.

За Феребори Доре, Серджан Лукин и Хамза Юнес едва ли някой е очаквал да останат в клуба при значително занижени финанси, но поне тримата са дали нещо на отбора.

Тук обаче става въпрос за отношение, а такова от страна на Бенга към Ботев нямаше. Той дори не благодари на клуба, въпреки че до сега заплатата му не се беше забавяла.

baner tribuna plovdiv pod statiite-2Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker