Ботев ПловдивФутбол

Развалят концесията на стадион “Христо Ботев”

Концесията на стадион “Христо Ботев” ще бъде прекратена и съоръжението отново ще премине във владение на общината, ако местният парламент приеме предложението на кмета Здравко Димитров. То ще се разглежда по време на следващата сесия на ОбС на 28 декември.

На 10 декември в деловодството на Общината е пристигнало искане от ПФК “Ботев 1912” АД за прекратяване на договора. В него от клуба признават официално, че не могат да изпълнят инвестиционната програма за строителството на съоръжението до крайния срок – 13 март 2020 г. Като причина за затрудненията от “Ботев” цитират множеството съдебни дела, заведени срещу дружеството след фалита на КТБ.

Към момента жълто-черните дължат над 300 000 лв. концесионни такси на Общината. Те обаче ще бъдат прихванати от внесената още при подписването на договора гаранция от 482 хил. лева. Освен това от клуба предлагат да предоставят безвъзмездно на общината проекта за съоръжението на стойност близо 1 млн. лева.

Според него след края на реконструкцията стадионът ще отговаря напълно на изискванията на УЕФА за организиране на международни мачове, пише Марица.

В момента с Акт 14 са изградени трибуните на секторите “Б” и “В”. Концесионерът е вложил в обекта над 5,4 млн. лева, които ще загуби. Общата стойност на инвестициите според първоначалния проект трябваше да бъда 14,5 млн.

Ако предложението на Здравко Димитров бъде прието в Общинския съвет, администрацията ще поиска държавна помощ за изграждането на стадиона, пише още Марица.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker