ВолейболИз градаМарица - жени

Първа загуба за Марица на Купа Пловдив

Домакините от Марица (Пловдив) допуснаха първата си загуба на Купа Пловдив 2017. Настоящите носителки на Купата на претендентите от турския Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) се оказаха прекалено силни, особено в играта си на блокада, за българските шампионки и ги победиха с 3:0 (25:17, 25:16, 25:19).

Гръцкият Олимпиакос (Пирея) пък изкова втората си победа в състезанието. В първия мач от втория състезателен ден на силния международен женски волейболен турнир, Червено-белите надиграха убедително настоящия носител на трофея Динамо (Букурещ) от Румъния с 3:0 (25:14, 25:14, 25:12) и оглавяват временното класиране с два успеха и 6 точки. Втори е Бурса с една победа (от един мач) и 3 точки, следван от Марица с една победа и 2 точки.

Олимпиакос изцяло надигра Динамо и не остави никаква интрига в който и да е от трите гейма на мача. Сериозното надмощие в атака и особено на блокада даде възможност на гръцкия тим да спечели с повече от категоричен резултат.

Топреализатор на мача стана германската националка Яна Франциска Пол, която направи 14 точки за Олимпиакос. Джина Ламбруси добави още 10 за победителките, с колкото се отчете и най-резултатната волейболистка на Динамо Сънзиана Мотрок.

В първия гейм представянето на Марица беше на приливи и отливи. Имаше моменти, в които домакините бяха напълно равностойни на именитите гостенки, но и други, в които неотразимите атаки на Фатма Йълдъръм и Икбал Албайрак наклониха везните към крайното 25:17 за Бурса ББ. Блокадата на туркините продължи да работи добре и във втория гейм. Това, плюс грешките в играта на маричанки и продължаващите набези на Йълдъдъм направиха разликата за още по-убедителното 25:16 в полза на Бурса. И в третата част Иван Петков изпробва различни постройки на игра в търсене на ключа към блокадата на противника, но така и не успя да я пробие. Макар и това да бе най-равностойният гейм в срещата, пловдивчанки отново не стигнаха до 20-ата точка. Резервата Ярен Хатиполу направи ас за 25:19 и затвори мача в болза на своя тим.

Фатма Йълдъръм бе най-резултатна на терена с общо 18 точки за победата на Бурса. Кремена Каменова и Нася Димитрова отбелязаха съответно 11 и 10 за Марица.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker