бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Проклятие ли е Левски за Мъри?

На 1 януари 2013 година на чело на Ботев Пловдив застана Станимир Стоилов.  Специалиста от с. Въгларово смени тогавашния треньор на „жълто-черните“ Ферарио Спасов.

Спасов бе назначен за треньор на най-старият футболен клуб в България Ботев веднага след влизането на „канарчетата“ в „А“ група. Мустакатият специалист направи много бързо селекция и тя се оказа доста успешна. На фона на пристигащите чужденци в другите клубове в България, Спасов събра най-доброто. По негово време пристигнаха играчи като Бобан Грънчаров, който в момента смело мога да заявя е най-добрият централен защитник в България, бързоногия Вандер Виейра, който е безспорно играч с много качества , Томаш Иршак, който по мое мнение е най-добрият дефанзивен халф у нас и още други играчи, които по един или друг начин не успяха да се наложат в титулярния състав. Роденият в Дупница специалист събра и много качествени български състезатели, който малко по-късно бяха оценени и привикани в националният ни отбор. Всичко вървеше добре, но липсваше нещо в играта на „жълто-черните“. Липсваше една частица, която можеше да докара Ботев до големия футбол. Може би и това наложи смяната на Феро с Мъри Стоилов.

Стоилов знаеше, че няма да бъде много долюбван на „Колежа“, но все пак прие това предизвикателство. За отрицателно време Мъри успя да спечели доверието на феновете на Ботев след историческата победна над Левски на ст. „Христо Ботев“. Всички привърженици на Ботев бяха екзалтирани. Седмици се говореше за този двубой. Настроението у „жълто-черните“ привърженици бе достигнало до връхната си точка на щастието. Хасковлията печелеше мач след мач.  Бултрасите можеха да простят и грешна стъпка на отбора, защото те се бориха и играеха мъжки. За седмици Стоилов успяха да наложи своя „правилен“ футбол. Ботев завърши на 4-то място в класирането на сезон 2012/2013. И тогава съдбата им се усмихна. Поради финансови причини ЦСКА загуби лиценза си за Лига Европа и Ботев успя да вземе техния в последния възможен момент. Стоилов бе готов за битка. Феновете тръпнеха в очакване. Ботев отрани ударно Асната, като на ст. „Лазур“ в Бугас имаше много сълзи от радост. Зрински Мостар също не успя да спре Ботев по неговият път. Та дори и Щутгарт не успя да победи „жълто-черните“, но късмета им попречи да унижат швабите на техен терен. Все пак Ботев отпадна от Европа без загуба.

Новият сезон за Ботев започна също ударно, но тогава нещо по-специално се случи. „Канарчетата“ победиха Левски на ст. „Христо Ботев“ с убедителна игра. Над  15 000 гърла скандираха името на Станимир Стоилов. Какво по-хубаво за един треньор, нали? В играта на „жълто-черните“ започнаха да настъпват леки колебания, но спецът от Въгларово успя да стабилизира отбора. И точно тогава проклятието София се обади. Ботев загуби злощастно в столицата от Локомотив София с 3:2. В следващият кръг „жълто-черните“ гостуваха на Левски. След този двубой бултрасите можеха да се забравят всички спънки на „канарите“. Единственото, което трябваше да направят е да победят Левски. Денят е 26 октомри 2013г., а часа е 15:15.Хиляди привърженици на „жълто-черната“ идея пропътуваха разстоянието от Пловдив до София, за да подкрепят своя отбор. На трибуните имаше само една агитка и тя бе на Ботев. Бултрасите надвикваха през цялото време ултрасите на Левски, без значение, че „жълто-черният“ отбор бе гост. Футболистите обаче не отговориха по подобаващ начин на своите верни фенове. В отбора на Ботев липсваше каквато и да е мотивация и поне спред мен заслужено загубиха срещата. Този Левски, който Ботев убедително победи в Пловдив ги надигра тотално. Проклятието на Станимир Стоилов се оказа Левски. „Сините“ докараха въздигането в култ на Стоилов след историческата победа Ботев с 2:1 на „Колежа“. Сега същият отбор на Левски сне доверието на феновете на Ботев от Стоилов.

Дали наистина Левски е проклятието на Станимир Стоилов ?

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker