бетано най-добър сайт за слот игри
Извън БългарияФутбол

Продават стадион “Лазур” в Бургас, ето колко струва съоръжението

Бургаският стадион “Лазур” официално вече се продава, съобщава вестник “24 часа”. Това се разбра от входирано писмо в общинския съвет от изп.директор на близкото до бизнесмена Митко Събев дружество “Спортс пропърти мениджмънт” АД Даниела Чорбаджиева.

Според нея стойността на имота съгласно счетоводните документи възлизала на 25 000 000 лв. и към момента за собствеността му не се водели съдебни спорове, което улеснявало евентуална сделка.

Офертата била подадна до местния парламент по повод отправени запитвания на общински съветници дали се продава и колко струва стадионът-красавец в Бургас. Призивите от местните парламентаристи са общината да го купи, такива възгласи имаше и от агитките на футболните клубове в Бургас с надеждата да го ползват на по-тънка цена.

Целият имот е на площ от 36 074 кв. м. като в него попада трафост, паркинг и спортна зала. Стадионът притежава и лиценз от УЕФА за провеждане на европейски мачове от предварителните кръгове, но засега не е ясно дали е подновен.

“С настоящото писмо изразявам готовност за провеждането на преговори за сключването на договор за покупко продажба. Оставам изцяло на разположение за последващи разговори”, пише Чорбаджиева до общинския съвет в Бургас.

За продажбата на стадион “Лазур” се заговори преди 3 години след изпадането на бургаския Черноморец от А група. Сега отборът е убедителен лидер в А окръжна група, но освен него други не тренират и приемат домакински мачове на него. Последно на “Лазур” игра през есента местния Поморие, но заради високи наеми и той се изтегли в Несебър.

“Хубаво е, че се продава стадиона, но ако цената е 25 млн. лв., това е абсурдно. Трябва да се знае, че 16 дка от него са собственост на общината и при бъдещи преговори трябва да се свали доста от цената”, коментира общинският съветни Ангел Божидаров. Преди време той първи повдигна въпроса за компенсации към общината от “Сопртс пропърти мениджмънт”, за това че ползна нейна земя без за плаща наем.

Страхотен бонус за нови клиенти в Betfair: 20.00 коеф. Реал Мадрид да продължи към 1/2 финалите в Шампионска лига

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker