Ботев ПловдивФутбол

Киров: Проблемът на Ботев е в междинното звено между собственик и треньор

Бившият наставник на Ботев (Пловдив) Николай Киров говори за ситуацията в клуба след слабото началото на сезона и детектора, който трябваше да преминат всички футболисти на тима. Киров бе гост в “Студио Дерби” днес, а според специалиста проблемът на Ботев е “в междинното звено между собственик и треньор”.

“Следя абсолютно всички срещи от вътрешния шампионат и от евротурнирите, които играха нашите отбори. Правя го, за да съм подготвен, когато започна работа в друг клуб. Ботев успя да запази основата на своя състав. На практика от основния състав излезе само един – Даниел Кайзер. Това нещо за мен е било мечта през последните 3 години. И се даде възможност да се надгради тима с четирима чужденци, а в един момент бяха петима. За жалост, резултатите не показват това надграждане”, заяви Николай Киров

“Къде е грешката – нека хората в клуба да си правят тези изводи. Но това се вижда като факти. В предишните трансферни периоди основното задължение на представителния отбор бе да влива свежи финансови средства за запълване на бюджета с продажбата на даден състезател. Никога не сме имали възможност за надграждане. Просто се запълваха с нови хора дупките, които оставяха с напускането си футболистите. Но тогава е била такава ситуацията, а сега явно е променена”.

“Защото, доколкото виждам, а и чета, бюджетът на представителния отбор е доста завишен. Лошото е, че винаги вината се хвърля върху състезатели или треньори, а ситуацията в клуба е такава, че проблемите са на други нива. Няколко пъти съм заявявал на собственика, че проблемът е в комуникацията между различните нива.. Междинното звено между собственик и треньор – там са проблемите”.

“Ако аз бях треньор в момента, в никакъв случай нямаше да позволя футболистите да се явяват на детектора на лъжата. В предни години също е имало доста абсурдни идеи от страна на оперативните ръководители, но съм съумявал да ги спирам”.

“Разбира се, не ми хареса оправданието за нулевите години, но всеки си отговаря за думите”.

“Знам, че на Желко Петрович му е трудно. Представям си с какви неща ще се сблъска, чисто организационно. Знам, че ще му се наложи да се справя с проблеми, за които дори не е чувал, че съществуват”.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker