Ботев ПловдивФутбол

Привържениците на Ботев разкриха какво са дискутирали с Цветан Василев

В съответствие с прозрачността в управлението на BULTRAS, Сдружение ПФК “Ботев” и Сдружение “Клуб на привържениците на Ботев Пловдив” искаме да споделим с нашите членове, както и с всички Ботевисти информация след срещата с г-н Цветан Василев, която се проведе на 26.05.2014г. Срещата бе инициирана от наша страна и със съдействие на ръководството на ПФК “Ботев” Пловдив. По тяхно желание не беше афиширана официално в медийното пространство.

Във встъпителните си думи собственика на клуба изрази мнение, че по никакъв начин не е сърдит или обиден на публиката на Ботев, както и че няма как да е така, защото тя е тази заради която той вече е запален Ботевист.

Предположенията са били свързани с това, че случилото се на финала за Купата на България е провокация насочена директно срещу него и ни най-малко има за цел да обвинява от своя страна привържениците за случилото се. Относно играта на отбора по време на финалната среща, бе употребена думата „ужасна”. Коментарът е излишен.

За пореден път бе заявено и бе помолено да забравим заплахите на определени кръгове, че такива постъпки могат да прекратят проекта „Ботев” (което не означава, че ние не трябва да работим за подобряване на представянето си, а напротив – Точно обратното!). В момента се работи към цел, която е клубът ни да не зависи от никой в бъдеще, а да може да управлява сам себе си и своята съдбата.

В хода на срещата се изказаха всички присъстващи представители на привържениците, които засегнаха проблеми или поне по-голямата и по-важна част от тях. Единодушно бе изявлението, че привържениците не са действали умишлено на стадиона в Бургас.

В последвалите откровени и напълно свободни разговори, повдигнахме и коментирахме заедно следните теми, пряко касаещи доброто управление и ръководенето на „Ботев“:

1. Отношения и работа с привържениците.

• Комуникация – стигнахме до заключение, че е полезно и за двете страни да установим периодични контакти и срещи с оперативното управление на клуба, с цел по-добра комуникация и разбиране на текущите нужди в клуба.

• Спортен маркетинг – обсъдихме тоталната липса на спотрен маркетинг от страна на клуба към привържениците, което категорично противоречи на развитието на един съвременен футболен клуб с многобройни привърженици.

2. Юношески и детски формации:

• Налагане на юноши и работа с тях по отношение лоялността и уважението към клуба, както и ограничението за ползване на естествените терени.

• Несъгласието ни отборът на „Ботев“ да бъде съставен само от чужденци.

• Състоянието на сателита, отношението към него от ръководството и провала на този проект.

3.Клубен престиж и отношение към марката/емблемата Ботев

• Изказвания от треньори, играчи и членове на оперативното ръководство срещу публиката, както и изразяването на клубни пристрастия извън професионалните отношения с “Ботев” Пловдив няма да бъдат толерирани.

• Представителност и поведение на всички работещи за „Ботев“ Пловдив.

4. Медийната политика на клуба (или по-точно липсата на такава):

• Официален уебсайт – самото название, официален, предполага, че той трябва да е основа на информацията, която медиите тиражират, относно клуба. Към момента, дори потвърдени новини, излизат със закъснение, дълго след като дори „гаражни“ медии са ги публикували.

• Медии – имаме нужда от по-редовно изпращане на прессъобщения до медиите. В момента такива прессъобщения се разпространяват рядко и тромаво, а медиите обикновенно преписват една от друга, което драстично сваля качеството на информация, както и достоверността й.

• Опровержения – излишно е да изброяваме тук, всички случаи, в които клубът е трябвало да опровергава слухове, както и да брани престижа си в публичното пространство. Определено трябва промяна и в тази насока.

5. Маркетинговата дейност на клуба – стигна се до извод, че трябва да се използват всички възможни канали за популяризирането на клуба, но не на всяка цена, а с професионализъм и адекватни действия ( бе съветът ни).

6. Ръководство на клуба – структура, задължения и отговорности – бе изразено всеобщото мнение на привържениците, че основният проблем за несгодите в клуба е липсата на добро управление, на структури и звена, на отговорности и функционалност, довели до безразборни и своеволни действия на почти всички нива.

През цялото време, изпълнителният директор Иван Джиджев старателно водеше протокол от срещата. От своя страна, собственикът директно заяви, че ще бъдат взети всички възможни мерки, за да бъдат реализирани решенията, взети на срещата. Първата стъпка за това ще бъде на 28.05.2014 (Сряда), когато ще бъде представен един от новите изпълнителни директори на клуба, г-н Тервел Златев, на когото засега пожелаваме успех и спорна работа!

Относно оставянето на г-н Станимир Стоилов начело на треньорския екип, г-н Василев заяви, че е взел това изключително трудно решение във връзка с проблемите, които биха възникнали в отбора, точно в навечерието на предстоящите срещи – смяна в този момент ще повлече отново масова смяна на играчи, проблеми със сработването, повече ненужно напрежение сред привържениците и т.н.

От наша страна открито беше заявено, че треньорският екип на г-н Станимир Стоилов не се ползва с нашето доверие, както и с доверието на по-голямата част от публиката. Няма как да бъде иначе, след поредица от действия и чутовни бездействия от негова страна. Не бяха спестени никакви подробности относно постъпките и изказванията на въпросния господин, както и такива на част от екипа му. Категорично застъпихме мнението си, че голяма част от неговите действия уронват недопустимо достойнството, историята, обичта на хората и предизвикват ред други негативи, свързани с любимия ни „Ботев“.

За етика, морал, накърняване интереса на работодател, приемане на хиляди като даденост и още, и още…, грешката Ви е непростима, г-н Стоилов.

Публиката е търпелива, което показва и недалечната й история, както нейна – така и клубна. “Бурята минава, пясъка остава…”, казваме НИЕ! Вие си разсъдете “правилно”. Това е последното нещо, което искаме да Ви кажем. Нaшето доверие във Вас бе до тук, нашата вяра в “Ботев” Пловдив е безгранична…

С най-искренни уважения към всички Вас, Ботевисти!

BULTRAS, Сдружение ПФК “Ботев”, Сдружение “Клуб на привържениците на Ботев Пловдив”.

kpbp.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

  1. Обращение на Цветан Василев към феновити:
    ” Скъпи фиенуви, Алах да е с Вас. Алах да ви подкрепя и да ви даде сили да гласувате с 28 или 29, все са от нашите. Скъши фиенове с прескърбие ви собщавам, че парите които беха заделени, за кибапчита, кюфтета и пепси, ще отидат за погасяване на щетите нанесени от вас на стадиона в Бургас. Ако остане пара след това ще направим концерт по случей 100 годишнината и ще поканим Ботев Русе Дортмунд и оркестър Лилафите Сигани да ни пеят в прослава на мюсюлманството. Още един път да сте живи и здрави да гласувате, а татко Доган ще даде още пари.”

    инша’Аллах
    إن شاء الله

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker