Ботев ПловдивФутбол

Преди Нефтохимик – Ботев

Ботев гостува на Нефтохимик в среща от 25-ия кръг в елита. Срещата ще се играе в Сливен, защото “шейховете” нямат пари да плащат наема на стадион “Лазур” в Бургас.

Очакват се и доста бултраси да подкрепят отбора, като те ще пътуват основно с личните си автомобили, като има и организирана екскурзия от клуба за срещата.

Ботев започна годината много добре и изпусна да победи у дома Лудогорец, като срещата завърши 2:2. И двата гола за пловдивчани реализира новата звезда на тима Хамза Юнес. Нефтохимик пък стартира ужасно сезона и след първите си два мача головата им разлика е 0:8 (0:3 срещу Лудогорец в отложена среща и 0:5 срещу Локомотив София).

Станимир Стоилов не смята да прави големи промени в състава си от двубоя с Лудогорец, като се очаква единствено Александру Бенга да смени Сивард Спрокел. И петимата национали на Ботев ще започнат от първата минута, като най-вероятно през втората част Стоилов ще замени трима от тях.

Още утре националите на Ботев ще се присъединят към лагерите на националните си отбори. Веселин Минев и Йордан Христов бяха повикани от Любослав Пенев за контролата с Беларус на 5 март. На същата дата Серджан Лукин ще има шанс да се изправи срещу Лионел Меси в двубоя Румъния – Аржентина. Хамза Юнес пък ще има шанса да дебютира за тунизийския национален отбор в срещата с участника на Мондиал 2014 Колумбия. Феребори Доре пък ще играе за Конго срещу Либия в контрола, която също ще се играе на 5 март.

Ботев се намира на 6-то място с 40 точки, а Нефтохимик е последен с 12.

Двубоят е днес от 15:30ч. на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен.

Любопитни факти

– През този сезон двата тима вече се срещнаха три пъти. Един път за първенство и два пъти за купата.

– Ботев беше категоричен и в трите срещи 3 победи и голова разлика 13:0 (6:0 и 4:0 за Купата и 3:0 за първенство).

– И трите срещи се играха на стадион “Христо Ботев” в Пловдив, след като Нефтохимик поиска реваншът в турнира за Купата на България да се играе в Пловдив.

– В състава на Нефтохимик играе синът на една от легендите на Ботев Гено Добревски Валентин.

– Ботев и Нефтохимик имат 8 официални срещи от 2010 насам, двата тима се срещнаха във “В” група, “Б” група, а сега и в “А”. Ботев е категоричен в срещите срещу “шейховете” в тези срещи 6 победи и две равенства при голова разлика 23:6

Контузени и наказани

В Ботев контузени няма, като единствено Артур Енрике ще пропусне срещата, защото е 4-ия играч на тима извън ЕС. Той изчаква да получи български паспорт, а и Феребори Доре скоро може да получи френски паспорт.

Вероятни състави

Нефтохимик: Костадин Георгиев, Диян Лефтеров, Михаел Орачев, Станислав Жеков, Юри Иванов, Ивелин Янев, Коста Янев, Емануил Манев, Симеон Златев, Любомир Божинов, Живко Петков

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Александру Бенга, Серджан Лукин, Веселин Минев, Абел Анисе, Томаш Иршак, Александру Куртеан, Мариян Огнянов, Феребори Доре, Хамза Юнес

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker