бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Преди Дербито на България

Ботев и Локомотив се изправят един срещу друг в 96-то Пловдивско дерби. Това ще е 4-то последно дерби през този сезон.

В миналия кръг Локомотив победи ЦСКА с 2:0, а Ботев почива. През седмицата двата тима изиграха и първите си срещи от турнира за Купата на България. Ботев е много до финал, след като се справи с Локомотив София с 3:1 у дома, а Локомотив има минимални шансове да продължи към финала, след като загуби от Лудогорец с 0:2 в Разград. Реваншите са в сряда.

В Локомотив трайно контузени са Ивайло Димитров и Валери Георгиев, с травма е Хамед Намуши. Здравко Лазаров се завръща, след като изтърпя наказание от една среща.

В Ботев всички са на линия за двубоя с изключение на Артур, който не е картотекиран.

Александър Станков ще направи промени от двубоя с Лудогорец, наставникът на “смърфовете” ще върне Диего на бека, а Здравко Лазаров се завръща след наказание и ще се завърне на крилото. Стелиос Илиадис има голям шанс да се завърне в титулярния състав.

Станимир Стоилов най-вероятно ще направи леки промени в състава си от двубоя с Локомотив София в сряда. Очаква се Александру Бенга и Луис Педро да започнат като титуляри, а Сивард Спрокел и Вандер ще останат резерви и ще бъдат запазени за реванша срещу Локомотив София.

Любопитни факти

– Днес ще се изиграе 96-то Пловдивско дерби.

– За първи двата тима се срещнат 4 пъти в елита, преди това дербито се е играло 4 пъти само когато двата тима са се засичали в турнира за Купата на България и когато турнирът се играе в две срещи.

– Ботев ще търси първата си победа на “Лаута” от 20 години насам. Последният триумф на “канарчетата” на стадион “Локомотив” е на 20 март 1994г.

– Цели 5-ма станаха голмайсторите в дербито след двубоя в средата на март, когато Ботев победи с 2:1.  До двубоя на 16-ти март единствено Мартин Камбуров от Локомотив и Абел Анисе от Ботев се бяха разписвали от играчите, които играят в момента за “смърфовете” и “канарчетата”. След двубоя в средата на март Здравко Лазаров от Локомотив, Хамза Юнес и Иван Цветков от Ботев също записаха имената си като голмайстори в Пловдивското дерби.

– Локомотив има леко предимство, когато дербита се играят през април. От 8 срещи през четвъртия месец от годината “смърфовете” имат 4 победи, Ботев е с 3 триумфа, а равенството е едно, головата разлика е 10:8 в полза на “железничарите”.

– За първи път дербито ще се играе на 19-ти април.

Вероятните състави на Локомотив и Ботев

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker