бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Преди Дербито на България, вижте вероятните състави

Ботев посреща Локомотив в 97-то пловдивско дерби на фаза “А” група. Двубоят ще се играе за първи път на централния терен клубната база на Ботев в Коматево. Като това е 6-ят стадион, на който ще се играе дербито.

През седмицата двата отбора продължиха към 1/8 финалите в турнира за Купата на България. Ботев разби Локомотив Мездра като гост с 4:0, а отново като гост Локомотив се справи с Верея с 2:0. На 2 октомври те ще разберат съперниците си за тази фаза на турнира, като има вариант и да се паднат един срещу друг.

В класирането Ботев е на 6-то място с 15 точки, а Локомотив е 10-ти с 6 точки.

Контузени за Ботев са Даниел Златков и Росен Колев, а Лъчезар Балтанов и Милен Гамаков се възстановиха от травмите са и са на линия за дербито.

В Локомотив има няколко контузени Здравко Илиев, Ангел Грънчов и Емерик Де Врийзе, а най-новите попълнения Теодор Скорчев и Ошобе Оладеле не са картотекирани все още. Спас Делев също не беше картотекиран, след като от БФС отказаха да му дадат картотека.

Любопитни факти:

– Това е 97-то пловдивско дерби на фаза “А” група.

– Централният терен на клубната база на Ботев в Коматево ще е 6-ят стадион, който ще приеме пловдивското дерби. Като до сега дербито се е играло на 5 стадиона, а през март тази година за първи и за момента последен път дербито се игра в София.

Дербито се е играло на несъществуващия вече стадион „Локомотив“ на „Асеновградско шосе“, стадион „Пловдив“, стадион „Локомотив“, стадион „Христо Ботев“ и националния стадион „Васил Левски“.

– За Ботев с реален шанс да дебютират в дербито са точно 13 играчи: Михаил Иванов, Пламен Николов, Радослав Терзиев, Роман Инез, Божидар Васев, Филип Филипов, Лъчезар Балтанов, Горан Галешич, Милен Гамаков, Серкан Юсеин, Александър Колев, Цветелин Чунчуков, Момчил Цветанов.

– В Локомотив с шанс за дебют в дербито са 14 играчи: Божидар Стойчев, Александър Витанов, Ивайло Димитров, Деян Молдованов, Елиан Парино, Христо Стамов, Венелин Филипов, Георги Вълчев, Богомил Дяков, Янко Сандански, Айкут Янъков, Благой Наков, Бирсент Карагарен, Бранимир Костадинов.

– Общо 27 играчи са пред реален шанс да дебютират в дербито, което е абсолютен рекорд.

Дербито е днес от 17:00ч. на централния терен на клубната база на Ботев в Коматево и ще бъде предавано пряко по Диема.

Вероятни състави:

Botev livescore

1
Стаховяк
30
Васев
18
Терзиев
22
Николов
11
Христов
7
Огнянов
16
Иршак
17
Балтанов
14
Галешич
23
Чунчуков
9
Колев

lokomotiv emblema za livescore

12
Господинов
2
Димитров
20
Молдованов
6
Парино
4
Филипов
10
Якимов
23
Траянов
22
Сандански
19
Наков
14
Маламов
11
Камбуров

Всички материали от дербито може да видите в секцията „Дербито на България“.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker