бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Полицията обяви война на футбола

В неделя ще станем свидетели на нещо историческо. За първи път пловдивското дерби между Ботев и Локомотив напуска пределите на Филибето. Нещо повече, отива в София!

В същата тази София, която в последните години загуби битката с Пловдив. Поне що се отнася до публика. Ботев – Локомотив е по-интересен мач, публиката е повече, да не говорим за емоцията, за хореографията. За всичко. И сега, когато това шоу гостува на столицата, някой тъпоъгълник с фуражка забрани на софиянци да ходят на мач!

Това е, меко казано, идиотско. На огромния “Васил Левски” ще бъдат отворени сектор “Г” за бутрастите и сектор “Б” за 1200 човека от Лаута. “А” и “В” пустеят зловещо. Защо? По предписание на полицията. Докога същата тази полиция ще води война с футбола? Извинявайте, но защо униформените не са такива ербапи на митингите на Волен Сидеров или на някой друг? Защо не кажат на партията Х: “Днес на митинга ви да има 3000 души, защо останалите не можем да охраняваме”?

При това забележете – партийните мероприятия се пазят безплатно, а за 90 минути на мача всеки полицаи по книга взима 50 лева! Че май дори повече. Ами тогава, щом клубовете ще си плащат, за да ги пазят, поне да могат да кажат кой да им гледа мачовете.

Щели да се съберат 4 агитки. Глупости! В събота има Левски – ЦСКА. Ще мине и ще замине. Все пак и на вандалите им трябва почивен ден. А и агитките вече се научиха техните ММА отряди да си се млатят на поляните, далеч от града. При това положение какво пречеше да се отбори сектор “В”?

Щяха да отидат софиянци, които ценят футбола, да погледат Ботев срещу Локомотив. Мач, който може би друг път няма да имат шанс да видят отблизо. И МВР им забрани да ходят на мач на тези хора. Има и нещо друго. Откога полицията забранява на футболните клубове да печелят?

На този мач щеше да има 20 000 души. По 10 лева са 200 000 лев. Вместо това сега Ботев ще заработи я има, я не 70 000. Т.е. с решението си полицията нанесе удар за 130 000 лева на ПФК Ботев Пловдив. Което няма да попречи на ченгетата първи да си поискат честно заработените пари от охраняването на пустите сектор “А” и сектор “В”. Всъщност какво тук значат парите, когато забраняваш на хората да гледат Ботев срещу Локомотив? Към днешна дата най-вълнуващия мач в България!

Живко Сребрев “7 дни спорт”

Следи всичко около Дербито на България с TribunaPlovdiv.bg.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

5 Коментара

  1. АЙДЕ МАШИНИИИИ!!!!!!!!!ПОБЕДА ЗА ПЛОВДИВ УТРЕ!!!!!!!АЛЕ АЛЕ ООО,САМО ЛОКО АЛЕ, СЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ,АЗ ОБИЧАМ ТЕ!!!

  2. Уникална статия!!! Нека всички фенове, които тръгваме към София да покажем европейско поведение, за да не се стига до грозни сцени. Ние ще води на мача и деца, нека да не превръщаме хубавия ден в черен ден!!!
    Успех и на двата отбора! Нека по-добрия победи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker