бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Пламен Николов: Страх ме е за бъдещето на Ботев

Пламен Николов е в основата на изключително силната игра на Ботев в защита. Благодарение на нея момчетата на Пепо Пенчев все още нямат допуснат гол от началото на годината, успяха да се класират в топ 6, побеждавайки Локо (Пд) и ЦСКА, а скоро успяха да спрат и Лудогорец насред Разград. “Меридиан мач” потърси защитника в навечерието на мача с Литекс, който може да изстреля “канарчетата” още по-високо в класирането. С какви чувства Николов излиза срещу бившия си отбор, имаше ли договорка с ЦСКА и какво е финансовото състояние на Ботев четете в следващите редове.

Пламене, може ли Ботев да изненада и Литекс, след като го стори с Лудогорец?
– Настроението в нашия лагер е отлично. В момента се подготвяме за тежка битка, но всички сме спокойни и уверени, че можем да победим Литекс.

– Ти си дал много години от живота си за Литекс. Носталгия или реваншизъм чувстваш преди мача?
– Нито едното, нито другото. Нито съм обиден на някого, нито нещо друго. Разбира се, няма да излъжа, този мач не е като всеки друг. Има по-специално чувство и тръпка за мен, но в момента защитавам цветовете на Ботев и се надявам с всички сили да спечелим този мач.

– Чувствате ли се по-спокойни, след като изпълнихте първата си цел – да сте в Топ 6?
– Да, абсолютно. В никакъв случай Ботев няма да се отпусне, не искам хората да го приемат по този начин. Но със сигурност сме по-освободени.

– Сега какви са целите ви?
– Целите са всеки мач да играем максимално добре и да побеждаваме. Добър отбор сме, който е съставен предимно от млади футболисти, които се представят на сериозно ниво. Заслужаваме по-предно класиране, но не сме говорили на всяка цена за Европа или каквото и да било подобно.

– Като че ли намерихте точния синхрон в защита, след като от Нова година нямате допуснат гол…
– Това се дължи на работата на целия отбор. Тренираме сериозно, изпълняваме указанията на треньора и което е най-важно – всички работим във фаза защита. Надявам се да продължим да играем по същия начин.

– Опровергахте ли слуховете за уговорка с ЦСКА със силното представяне в Разград?
– Със сигурност. Който и да е говорил глупости по наш адрес, трябва да млъкне след мача в Разград. Играхме много силно и се противопоставихме успешно срещу отбор, който превъзхожда с класи всеки един съперник у нас.

– Имаше ли всъщност основания да се говори за уговорка с ЦСКА?
– Тези приказки идваха от болни мозъци, каквито у нас има много. Смятам, че имаше хора, които искат да оправдаят собствените си неуспехи с нас. Ботев игра много силно във всички мачове и с това доказа, че договорка няма как да е имало. ЦСКА все пак гонеше титла.

– ЦСКА имаше стимул да прецака Левски. Чуха се обаче слухове и за договорка с Локо (Пд), което вече звучи прекалено…
– Това вече са простотии! Изобщо не ми се иска да се коментират такива неща. Ако мачът с Локо (Пд) е бил уговорен, то тогава накъде отива футболът? И защо биха ни давали? Това са страшни глупости и се радвам, че с представянето си в мача с Лудогорец успяхме да опровергаем всички.

– Заговори се за скандал след мача на “Лаута”. Имахте ли схватка с шефовете на Локо (Пд)?
– Не съм бил там на място, но от момчетата знам, че това което сте написали, е факт. Наистина част от шефовете на Локо (Пд) са налетели на съотборниците ми. Целили са ги с лед и такива неща. Общо взето са се държали просто като фенове, а не като ръководители на голям клуб. Това е недопустимо. Все пак атакуват футболисти. Трябва да има повече уважение. Не го разбирам това.

– Промяната в играта на Ботев е видима. Какво направи с вас Петър Пенчев?
– Промяната в играта ни наистина е голяма. Той ни подкрепя много и промени доста неща в тренировъчния цикъл. Не искам да прозвучи обидно по някакъв начин към бившия треньор, но Пепо Пенчев ни кара да си подаваме повече топката. Ние сме техничен отбор и това дава резултат. Не, че при Вили Вуцов само сме заритвали, но е факт, че не залагаше толкова на пасовете и контрола върху топката. Сега се чувстваме добре и играем силно.

– Знаем, че феновете в Пловдив приемат по-трудно външни хора. Помага ли ви фактът, че Пенчев е легенда и любимец в Ботев?
– Не мога да кажа, че има някаква разлика, феновете на Ботев приемат всеки, който работи или играе със сърце за клуба. Вили Вуцов също се радваше на огромна подкрепа. Имаше може би по-специално отношение към Станимир Стоилов, но там беше друг случаят. Феновете обичат и подкрепят отбора си.

– Феновете обаче ще трябва да управляват отбора си. Как гледаш на формулата привържениците да взимат властта?
– Не смятам, че това а е удачна схема у нас. В България има достатъчно кадърни и разбиращи от футбол хора. Нека феновете щом искат, ако могат да събират пари, да помагат, но да си изберат футболен човек, който да движи нещата в клуба. Иначе трудно ще стане.

– Заради това ли в Локо (Пд) и Левски моделът на фенско управление е пред провал?
– Смятам, че да. Във футбола са нужни пари и едва тогава могат да се правят нещата.

– Вие усещате ли някакви измерения на финансовата криза?
– Да, ако трябва да съм честен. Има забавяния на заплатите. При това не малко. Страх ме е за бъдещето на Ботев. Знам, че има проблеми и всички проявяваме огромно разбиране. Ние сме професионалисти и мислим само за тренировки и мачове. Има кой да се оправя с тези проблеми. Но е истина, че сме притеснени за всичко, което се случва в Ботев, защото всяко по-голямо забавяне е нормално да се отразява на концентрацията. Все пак футболът е до време, тези момчета, колкото и да обичат Ботев, играят и за пари. А и тук говорим за изработени суми. Не сме искали нещо даром. Така че би било хубаво да си получим парите, колкото се може по-скоро.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker