Извън БългарияФутбол

Писмо до футбола

Най-старият футболен клуб на планетата – ФК Шефийлд написа писмо до… футбола. Причината е мегатрансфера на Неймар в ПСЖ за умопомрачителните 222 млн. евро, които до известна степен убиха най-красивата игра.  Тази, в която е бил първи организиран като отбор. 

 

Екипът на TribunaPlovdiv.bg публикува писмото без редакторска намеса:

Скъпи Футбол,

Днес е специален ден в историята на нашата прекрасна игра. Най-накрая минахме границата между социалните и комерсиалните ценности, и нереалното се превърна най-после в неоспорима реалност.

Знаем, че футболът е могъща индустрия, каквато нито един спорт в света не може да бъде.

Но всички ние трябва да уважаваме принципа, че в тази игра има много повече стойности от “пари” и “известност”. Нашата игра е за милиарди фенове, а не за милиардни чекове в края на всяка седмица или месец.

В най-голяма степен ние всички трябва да опитаме да запазим играта такава, каквато беше и каквато винаги трябва да бъде. Символ на единение, обединяваща хората по целия свят така, както нищо друго не успява да го направи.

Изстрелването на талантливи младежи и професионални играчи до плашещи заплати извън сферата на социалната справедливост е нещо, което се случва вече от известно време.

Но не бива да позволяваме то да е доминиращо в играта, в която 11 души ритат топка срещу други 11 за 90 минути.

Нито за медиите, нито за феновете. Нито за жени, нито за мъже. За стари или млади.

Като основатели и бащи на футбола, наш дълг е да припомним за историята и социалните корени на играта.

Истинският Дом на футбола не е един клуб или един стадион, който се пълни всяка седмица. Истинският ни общ дом са ценностите, върху чиито корени нашата игра е стъпила от 1857 г. насам: Достойнство, уважение, общност.

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. от сега оттук >>>

Ако започнем да ги забравяме, един ден ще съжаляваме за това. Всички ние ще съжаляваме.

Истинските примери и герои на нашите деца се изграждат на терена с характер.

За футбола, за играта, която обичаме. И за свят, който поделяме. За всичко това – нека запазим играта истинска. За вечни времена.

Искрено ваш, Първият в света футболен клуб.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker