Ботев ПловдивФутбол

Петър Денчев: За мен е огромна отговорност да пазя за Ботев

Петър Денчев е първият футболист, който напусна Спартак 1918. Той премина в Ботев (Пд), след като варненският клуб го пусна без пари. Вратарят ще разтрогне своя договор по взаимно съгласие в близките дни, а на 6 юни започва лятна подготовка с пловдивчани. Денчев ще дебютира за Ботев още в първия кръг от новото първенство в “А” група, тъй като титулярът Адам Стаховяк е наказан за два мача. Петър Денчев се съгласи да даде интервю за “Народно дело” като футболист на Ботев.

Г-н Денчев, ще пазите на един от най-силните ни отбори. Какво чувствате?

За мен това е огромна отговорност и ново предизвикателство. Наясно съм в какъв клуб преминавам и ще дам всичко от себе си, за да оправдая доверието.

Лесно ли се стигна до трансфера?

Да, тъй като имах уговорка със Спартак 1918 да не ме спира през лятото, ако получа изгодна оферта. След като двата клуба се разбраха, всичко е факт.

От Ботев Ви искаха още през януари. Защо не се получиха нещата?

Вече бях дал дума на Спартак 1918, а аз държа на нея.

Първите Ви впечатления от Ботев?

Отборът разполага с невероятна база в Коматево. С нея, както и с цялостната си организация като клуб смятам, че Ботев е над Лудогорец.

Как се разделихте със Спартак 1918?

Приятелски. Благодарен съм на всички, с които работих в клуба. Изкарах ползотворен полусезон и свършихме работата, за която дойдохме. Мъчно ми е само за някои неверни неща, които се говорят в града.

Бъдете по-конкретен.

Ами едва ли не ни изкараха неблагодарници, тъй като сме изхарчили парите напролет и сега нямат за есента. Това не е вярно. Никой от нас не дойде за пари. 90% от играчите дойдохме заради Атанас Атанасов, когото уважаваме като специалист и човек. Шефовете му казаха с какъв бюджет разполага за 5 месеца и той се вмести в него. Наско обаче не мислеше за пари, а 24 часа в денонощието се вълнуваше за отбора. Как да играем по-добре, как да вървим нагоре, и т.н.

Видяхте, че напролет взехме 23 точки, колкото новия член на елита Хасково.

Факт е обаче, че Спартак отново изпитва финансови трудности и не е ясно дали ще успее да запази гръбнака на състава.
Силно се надявам да се намери човек, който да обезпечи Спартак. Получи ли се, Атанас Атанасов със сигурност ще го вкара в “А” група, защото го зная как работи и какво може като треньор. Илко Станчев също се справя добре в работата си с вратарите.

Народно дело

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker