бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивТрибуна Пловдив TVФутбол

ГЛЕДАЙ: Петрович: Щастлив съм, че съм тук, ще играем европейски футбол по балкански начин

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович проведе първата си пресконференция начело на “канарчетата”, предаде репортер на TribunaPlovdiv.bg.

Черногорският специалист изведе вчера “жълто-черните” на занимание на централния терен на клубната база.

“Дойдох в Ботев заради Йотков и Зафиров, който много добре знаеха как да ме обработят. Не дойдох заради пари, те ме подкупиха със своята любов още от първия ден. Със сърцето си избрах да дойда тук.

Работил съм в много лиги по чужбина, но когато подписах договор тук, жена ми ме пита как са нещата тук. Аз и казах, че съм толкова щастлив, че все едно съм подписал за 10 милиона.

Надявам се, че ще играе много добре. Другото, което много ми допадна, че тук нямаше никакви големи изисквания. Нямаше изисквания от типа задължително, че трябва да спечелим Купата или че трябва да спечелим, някое място. Този клуб трябва да сред първите добри отбори. Важно е играта да бъде нападателна, да бъде позитивна и хората да искат да дойдат да гледат нашия отбор.

Сигурен съм, че резултатите ще дойдат, не знам дали ще е първата или втората година, но те ще дойдат. Аз съм балкански човек, но холандски треньор.

Днес дойдоха двама млади играчи, които са играли в Айндховен. Филип е по-качествен, той е бил капитан на Тренто, а другото момче е младо момче с шансове пред него. Имал е големи травми, но по харектер е супер и е много добре за Ботев.

Гледал съм последните четири мача на Ботев. Имам респект към бившия треньор, защото три години е работил феноменално и ако си тръгна оттук ще съм щастлив да бъда на неговото място. Сега започваме нещо ново и се надяваме, че ще бъде също толкова добро. Имам прекрасни чувства когато работя с такива хора. Ще ми трябва малко време, за да свикнат с мен хората от клуба, но е нормално да има малко промени. Който не може да свикне, ще трябва да мине курс за две седмици.

Познавам Любко Петрович, имал е проблеми с моите отбори той. В частен аспект сме приятели. Той е една от най-големите легенди на футбола Югославия. Не знам как издържа да работи още, но е феноменален.

Бруно Акрапович и Загорчич са по-млади треньори и не ги знам. Следя навсякъде футбола, повече международен треньор съм, отколкото холандски. Играл съм навсякъде по света, познавам Стоичков, познавах и Трифон Иванов.

Тодор Неделев е футболист, който искам да остане. Това важи за всички играчи, но ще дойде още един нов играч. Аз съм треньор, за който колектива е на първо място.

От всичките големи имена, с които съм работил съм научил много неща. Не мога да бъда Хидинк, или Йол, аз съм Петрович, което е добре за мен. Най-много приличам на Дик Адвокаат., заяви Петрович на въпроси на TribunaPlovdiv.bg.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker