бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивСтатистикаФутбол

Падна рекордът за най-много чужденци в дербито (статистика след дербито)

Вчерашният 94-ти двубой между Локомотив и Ботев не беше едно от най-интересните пловдивски дербита, но то успя да подобри рекордът за най-много чужденци в дербито. TribunaPlovdiv.bg ще Ви представи любопитна статистика след 94-то Пловдивско дерби.

– Рекордът за най-много чужденци в дербито беше подобрен вчера, до сега най-много чужденци в дербито бяха взели участие на двубоя на 31 октомври 2009г. на стадион “Христо Ботев”, когато Ботев победи с 1:0 Локомотив. Тогава в дербито взеха участие 14 чужденци, а общо имаше 17 чужденци, като трима от тях не взеха участие в двубоя. Вчера в дербито участваха 15 чужденци, като отново общият им брой беше 17, два не взеха участие в двубоя и останаха на скамейката.

– За първи път в историята на дербито в един отбор играят двама братя чужденци, това бяха братята Аймен и Тижани Белаид от Локомотив Пловдив.

– За първи път в дербито участваха тунизийци (Аймен и Тижани Белаид) и гърци (Константинос Казнаферис и Стелиос Илиадис) по двама от Локомотив Пловдив. Словенецът Елведин Джинич остана резерва в двубоя и по този начин Словения не успя да дебютира в Пловдивското дерби.

– Това беше 27-то равенство, общият баланс е 35 успеха за Локомотив и 32 за Ботев.

– За втори път дербито се игра два пъти в годината в един сезон. За първи път през 1985г. двата тима се срещнаха два пъти в един сезон.

– За първи път дербито се игра цели три път в една година, като два пъти срещата завършваше по 0:0 първо на стадион “Христо Ботев” през миналия сезон, сега 0:0 на стадион “Локомотив” и 2:0 за Ботев отново през този сезон на стадион “Христо Ботев”.

– Тенденцията, че през декември двата отбора завършват наравно се спази и вчера. В общо вече 3 срещи през декември има 3 равенства. 0:0 на 22 декември 1962г., 1:1 на 14 декември 1985г. и вчера 8 декември 0:0 през 2013г.

–  Общо 5 играчи дебютираха в дербито, като и петимата бяха от Локомотив. Любопитно е, че и петимата бяха чужденци братята Аймен и Тижани Белаид от Тунис, гърците Константинос Казнаферис и Стелиос Илиадис и французина Крис Гади. Още 4-ма от двата отбора имаха шанс да дебютират, но някои от тях дори не попаднаха в групата за двубоя, а други останаха на резервната скамейка.

– Този път никой не беше изгонен в дербито, като бяха показани 8 жълти картона, по 4 и за двата отбора.

Статистиката е направена от екипа на TribunaPlovdiv.bg и използването и без изричното разрешение на екипа не е позволено!

Следи всичко след Дербито на България с TribunaPlovdiv.bg.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker