ЛокомотивТопФутбол

Още един бивш футболист на Локо грабна ЦСКА – осъди ги за хиляди левове

Още един бивш футболист на Локомотив Пловдив докара финансови неприятности за ЦСКА. След като преди три дни се разбра, че бившият защитник на черно-белите Юнес Бенжалюн е осъдил армейците пред КАС, сега стана ясно, че още трима бивши играчи на „армейците“ са спечелили делата си срещу клуба, а към тях се присъединява и един мениджър.

Най-много ще се облажи прекаралият два сезона на Лаута Сержиньо. Червените ще трябва да платят 109 900 евро на португалеца, плюс годишна лихва от 5% за приблизително 10 години, съобщава „Марица“.
Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио, както и мениджърът Франсиско Морено също съдиха клуба пред ФИФА, но ЦСКА обжалва пред съда в Лозана. От КАС обаче са отхвърлили жалбите сещу Сержиньо и Морено и са били частично удовлетворени от тези срещу Тенгариня и Нилсон Антонио.
Така ЦСКА ще трябва да плати 109 900 евро на Сержиньо, плюс годишна лихва от 5% за приблизително 10 години. Освен това Франсиско Морено трябва да получи 80 000 евро, плюс 5 процента лихва от 21 август 2012 г. до ефективното плащане, а също така още 14 893 евро.

Към тези суми са добавени още 30 хиляди швейцарски франка глоба към столичния клуб.

По случаите с Тенгариня и Нилсон Антонио „червените“ ще трябва да платят на първия 236 859 евро като обезщетение за нарушение на договора, плюс 5% годишна лихва, а пък Антонио ще трябва да получи 261 002 евро плюс 5% годишна лихва.

По тези две дела ЦСКА ще трябва да плати и по 2000 швейцарски франка като вноска за юрисконсултско възнаграждение на кредитора и като други такси по производствата, разпоредиха от КАС.

По този начин общо дължимите суми на куба към четиримата бивши футболисти и мениджъра възлизат на над 2,5 млн. лева.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker