бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Официално: Стартира дублираща група U21!

От новия сезон в родния футбол стартира дублираща дивизия до 21 години, в която всички отбори от “А” група задължително ще имат състави.

Това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов пред журналисти по време на представянето на новата екипировка за националните отбори. В U21 лигата ще имат право да играят потрима футболисти над 23 г. и още двама без ограничения във възрастта. Следващата седмица решението ще мине и през изпълком.

U19 остава на зонално равнище, като най-вероятно се връща старата практика с републиканско първенство за старша възраст. Регионалните първенци ще определят национален шампион през юни месец.

Елитните отбори по желание могат да имат формации и в съответната лига до 19 г. – в София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Ако отбор влезе от “Б” в “А” група ще трябва да вкара състав и дублиращата U21.

“А” група ще стартира това лято с 12 отбора, както бе предвидено. В “Б” най-вероятно ще са 16. Засага нямало проблеми с лицензите на професионалните тимове.

„На 31 май ще се знае кой ще вземе лиценз. Максимум ще почнем с 12 отбора. Има проверки в момента. На 3 юни ще e ясно със сигурност. “Б” група също ще започне с 16 отбора, но и това ще се знае на трети”, каза Борислав Михайлов.

“Вторите отбори няма как да бъдат прикачени към “Б” група. Освен това ние сме разрешили да има по 4 професионалисти там. Аз съм разговарял с много хора, надявам се, че ще ме подкрепят за огледална група на “А” група, до 21 години. В нея ще могат да играят трима до 23 години и двама без лимит на възрастта, допълни шефът.

На мястото на U19 ще направим тази, тогава всички ще могат да играят. Не искам да я наричам дублираща, тя ще е точно огледална. Според мен ще е интересно, ще обсъждаме и награден фонд. Ще мислим, кога и как, но най-вероятно ще се играе в деня след “А” група или до 48 часа по-късно.“

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker