Ботев ПловдивФутбол

Огнянов напуска Ботев до няколко дни

Халфът на Ботев (Пд) Мариян Огнянов от следващата седмица ще се превърне в играч на румънския вицешампион  Търгу Муреш, съобщи в.”7дни спорт”. Договорът му с “канарчетата” изтича на 30 юни и явно, че няма да бъде подновен, след като трансферът му като свободен агент при румънците остава само да бъде финализиран официално.

Огнянов ще пътува за Румъния в понеделник (22.06). Именно за същия ден е плануван и стартът на лятната подготовка на Ботев, но по всичко изглежда, че 26-годишният техничар напуска “Коматево”.

Сериозна индикация за подобен трансфер можем да търсим в думите на футболния агент Николай Жейнов, който движи нещата около преминаването на Огнянов отвъд Дунава.

„От Търгу Муреш заявиха интерес към Огнянов и изпратиха конкретна оферта. В понеделник заедно с Мариян заминаваме за Румъния, за да финализираме трансфера му. Към него имаше интерес и от друго място, но за там нещата не се развиха“, потвърди той.

Очаква се ръководството на Ботев (Пд) да издаде необходимия документ на Огнянов, за да може да подпише договор с “Търгу Муреш”, тъй като халфът има действащ договор с пловдивчани до края на месеца.


Мариян Огнянов пристигна в Ботев (Пд) през зимата на 2012 г., когато “жълто-черните” се подвизаваха в “Б” група. За трите години и половина от своя престой той се превърна в един от основните футболисти, допринасящи за креативността в играта на тима. Миналото лято, когато настъпиха катаклизмите около КТБ, Огнянов бе един от първите, които приеха да останат в отбора, след като в клуба установиха таван от 3 хил. евро за заплатите.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker