МарицаСпартакФК ЕвроколежФутбол

Обзор на есенния дял във “В” група

“В” ГРУПА – КРАТЪК ОБЗОР – есенен полусезон:

Югоизток: Дори преди изиграването на срещите от последния кръг се вижда ясно, че 4 тима са се откъснали на върха в класирането. Освен Марица, тимовете на Поморие, Миньор (Раднево) и Евроколеж са заели първата четворка. Това са и отборите с реални шансове за влизане в “Б” група. През пролетта обаче ще се види кои от тях имат желание и подготовка да атакуват такава цел. Специалисти прогнозират, че Марица и Поморие ще са двата тима, които сериозно могат да водят борба за по-горното ниво, но изненади не са изключени. Все пак това е “В” група. Едно е сигурно – пролетта се очертава изключително интересна, като се има в предвид изравнените сили на отборите в групата до момента.

Югозапад: И тук 4 отбора са сочени за претенденти. Водачът Оборище (Панагюрище), Сливнишки герой, Пирин (Г.Делчев) и Миньор (Перник). Разликата със следващите ги отбори не е голяма, така че все още нищо не е ясно. И в тази зона пролетта се очертава твърде интересна.

Северозапад: Отново 4 отбора имат претенции за първото място. Тук обаче разликата между тези 4 тима е по-голяма, а един от тези 4 тима се явява като изявен фаворит – Спартак (Плевен). Плевенчани вече заявиха, че ще стягат сериозна селекция и единствената цел пред отбора е “Б” група. Останалите – Бдин (Видин), Етър и Академик (Свищов) така и не са показали реални възможности (от нефутболен характер) за атака. Така на северозапад прогнозите стават с една идея по-лесни.

Североизток: За разлика от останалите 3 зони, тук нещата изглеждат далеч по избистрени. Водач е Дунав с голяма преднина пред Калиакра и Черноморец (Балчик). Специалистите твърдят, че едва ли русенският тим ще допусне изненада, освен при някакъв нефутболен катаклизъм.

В заключение може да се каже, че ни очаква интересна футболна пролет във “В” групите, като по-напечено ще е в двете южни зони. А за отминалия есенен дял можем да кажем едно – за пореден път се доказа, че “В” групите не са за изхвърляне. Не случайно има срещи, на които присъстват повече зрители от някои мачове в “А” и “Б” група. Дано да се обръща все повече внимание на третия ни ешалон.

Фейсбук страница на Марица

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker