Ботев ПловдивТопФутбол

Новата звезда на Ботев работил като зидар и пазач преди

Преди малко повече от 21 години в Кажари, щата Мараняо (Бразилия), се ражда Жозе Маркос Коста Мартине, познат като Маркиньос. На 12 обаче той напуска семейството си, за да играе футбол и се подвизава в младежките отбори на Атлетико Минейро.

Атакуващият халф бързо израства и на 6 ноември 2019-а срещу Гояс, когато е на 20, бележи първия си гол за бяло-черните. На практика това е началото на футболната история на Маркиньос, който въпреки крехката си възраст е научил много уроци от живота.

Като малко дете семейството му едва връзва двата края и момчето е принудено да работи като зидар и пазач на паркинг, пише „Тема спорт“. Маркиньос обаче не се срамува, дори напротив – смята, че това му е помогнало да се развие като личност и да пробие във футбола: „Работих от най-ранна възраст заедно с баща си. Бях зидар и пазач на паркинг. Моята история е малко тъжна, защото имах много трудности в живота. Развих се бързо като човек, надявам се да го направя и като футболист.“

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Пробивът на Маркиньос в Минейрао дойде през 2019-а, когато се утвърди и дори завърши кампанията като титуляр. Бяло-черните финишираха на 13-о място и се класираха за Копа Судамерикана, а атакуващият халф събираше все повече погледи от Европа. Младокът показа зрялост за годините си и поддържаше темпото на мачовете по чудесен начин.

Не случайно през декември 2019-а пратеници на Челси дойдоха в Бразилия да го наблюдават на живо. Агентът на Маркиньос в допълнение разкри, че той е следен още от Манчестър Юнайтед и Леверкузен, а халфът не скриваше вълнението си от това: „Щастлив съм да разбера, че други клубове се интересуват от мен. Радвам се да знам, че имам стойност. Челси, Юнайтед и Леверкузен следят изявите ми.“

Маркиньос определя като най-щастливия момент в живота си първия (б.р. – и единствен) гол за Минейрао срещу Гояс. Неговото празненство с танц до тъчлинията бе съпроводено и от плач.

„Когато вкарах попадението, си спомних за всичко, през което трябваше да премина, за да достигна този момент на слава“, казва полузащитникът. Бъдещето изглежда бляскаво за младока под ръководството на Вагнер Мансини, но с назначаването на Хорхе Сампаоли мястото му изстива и не получи много шансове за изява през 2020-а. Все пак той записва 11 мача в бразилската Серия А, но предимно като резерва и престоява на терена общо 431 минути.

Последният му двубой бе на 22 ноември при равенството 2:2 със Сеара, когато се появи от пейката в края на срещата. Оттогава насам Минейрао търсеше отбор на Маркиньос, в който да го отдаде под наем. В Бразилия дори обявиха, че той се е разбрал с Аустрия Виена, но в крайна сметка 21-годишният халф акостира в Коматево. Но страницата за него в Атлетико със сигурност не е затворена. Защото точно преди да го преотстъпи, клубът удължи договора му до края на декември 2024-а, с което подсказа, че все още таи надежди той да разгърне потенциала си. А Ботев може да му даде желания рестарт…

НОВО: Депозирай бързо и лесно в bet365 вече и с EasyPay, гледай Серия А, Бундеслига и Ла Лига безплатно

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

https://www.tribunaplovdiv.bg/1000-лв-начален-онлайн-казино-бонус-от-efbet-и-200/

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker