Други спортовеПловдивчаниПлуване

Нина Рангелова: Отказвам се!

Най-добрата ни плувкиня Нина Рангелова официално обяви края на своята състезателна кариера.

“Прекратявам състезателната си кариера с чувство на удовлетворение. Горда съм с постигнатото през изминалите 17 години. Това решение не е отскоро, обмислях отказването си още преди oлимпийските игри в Рио”, каза Рангелова.

“Съжалявам, че не успях да изпълня целта си там, а именно класиране за полуфинал. Бях подготвена за силни резултати, но точно преди старта на 200 м свободен стил се разболях и това ми попречи да изпълня целта”, допълни тя пред бТВ.

Плувец номер 1 на България за 2016 г. смята да търси реализация в САЩ, но няма намерение да загърби плуването напълно.

“Работя почасово във фирма за спортна екипировка в Щатите и се надявам сега да започна на пълен работен ден. Животът ми остава свързан с плуването като се надявам под някаква форма да помагам на Българска федерация по плувни спортове с моя опит”, каза още Рангелова.

Родена е на 22 октомври 1990 г. в Пловдив. Участвала е на три олимпиади – Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио 2016.

Плувала е на рекордните 9 световни първенства и има 9 финала на европейски първенства в голям и малък басейн. Тя е национална рекордьорка в 11 индивидуални дисциплини (5 на голям и 6 на малък басейн) и в две щафети.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker