МарицаФутбол

Неприятна загуба за Марица, тимът загуби първи точки у дома

Отборът на “Марица” загуби от “Свиленград” с 1:3 в мач от 15-ти кръг в Югоизточната “В” група, като това беше първа домакинска загуба за маричани. На тежкия терен на стадион “Марица” гостите се приспособиха по-добре. Като близо 700 зрители изгледаха двубоя.

През целия двубой те организираха опасни контраатаки, като това им донесе успех. С два гола в началото и края на първото полувреме, гостите поведоха с комфортното 0:2. Голмайстори за “граничарите” станаха Владислав Ямуков и Стоян Костадинов. Между двата гола пловдивчани нацелиха веднъж гредата и на няколко пъти можеха да изравнят след карамболи в наказателното поле на гостите.През второто полувреме “жълто-сините” упражниха натиск и върнаха едно попадение чрез Ирфан Юсеинов – Арфата в 64-та минута, който разстреля вратаря на “Свиленград” с диагонален удар от близко разстояние. Последваха няколко пропуска пред вратата на гостуващия тим. Отново гредата се оказа техен верен помощник. При една от опасните контри, след не добре избита топка, двама футболисти се озоваха лице в лице с чудесно представилия се в този мач вратар на “Марица” Стефан Йонов и резултатът стана 1:3 с гол на Петър Димитров.

Последва дълго, но основателно оспорване от страна на маричани за не отсъдена засада. Съдийската тройка като цяло не се справи с двубоя и допусна много грешки, като това бе поредната сериозна такава. От тук до края последваха пропуски на Кристиян Павлов, Виделен Сердарски, Асен Кочев и Ирфан Юсеинов, но гол така и не падаше. За капак главният съдия подмина и дузпа за игра с ръка на защитник в зелено-жълто в наказателното поле. Резултатът 1:3 се запази до края и така маричани загубиха този двубой, който беше последен домакински за “жълто-сините”. В следващият кръг “Марица” почива, а в последния за есенния полусезон 17-ти кръг гостува на “Димитровград”.

Марица – Свиленград 1:3

0:1 Владислав Ямуков 9′
0:2 Стоян Костадинов 45+1
1:2 Ирфан Юсеинов 64′
1:3 Петър Димитров 80′

При победа Марица можеше да зимува на първото място в Югоизточната “В” група. Все пак кръгът се разви повече от добре за пловдивчани като единствено Миньор Раднево от преследвачите успя да победи като гост с 2:1 Гигант Съединение. Евроколеж направи 1:1 у дома с Асеновец, Поморие направи 0:0 като гост на Тунджа Ямбол.

Така в класирането Марица е лидер с 28 точки с две пред втория Миньор Раднево, Евроколеж и Поморие и трите отбора с по 26 точки.

В следващия кръг Марица почива, а в последния е гост на Димитровград. Миньор Раднево посреща Стара Загора, а в последния кръг е гост на Тунджа Ямбол. Евроколеж гостува на Сливен, а след това почива. Поморие гостува на Свиленград, а в в последния за първия полусезон кръг е домакин на Левски Карлово.

Ето и всички резултати от днес:

Марица (Пловдив) – ФК Свиленград 1921 1:3

ФК Димитровград 194 – Сливен 2000 (Сливен) 8:0

Евроколеж (Пловдив) – Асеновец 2005 (Асеновград) 1:1

Спартак-С 94 (Пловдив) – Загорец (Нова Загора) 2:1

ОФК Несебър – Розова долина (Казанлък) 1:4

Гигант (Съединение) – Миньор (Раднево) 1:2

Тунджа 1915 (Ямбол) –  ОФК Поморие 0:0

Информацията за двубоя и снимка: Фейсбук страница на Марица

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker