Ботев ПловдивДюшФутбол

Нелепа загуба за Ботев срещу тима на ЦСКА-София при U17

Отборът на Ботев допусна изключително нелепа загуба с 1:2 от ЦСКА-София (София) в мач от 13-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години, съобщава страницата на клуба.

Срещата се игра на естествен терен №2 в “Коматево” и предложи много емоции за около 50 зрители.

Наставникът на “канарчетата” Стефан Стоянов имаше да решава сериозни проблеми в състава си, тъй като поради контузии участие в двубоя не взеха контузените Иван Василев и Димитър Тонев. Това принуди наставника да сложи на върха на атаката на пловдивчани централния защитник Димитър Аврамов.

Двата тима направиха здрав мач, в който физическото преимущество на ЦСКА-София изигра своята роля.

То бе допълнено и от разликата във възрастта между футболистите на терена, като съставът на “жълто-черните” бе изграден основно от играчи родени през 2001 и 2002 година, докато гостите бяха изцяло с играчи, родени през 2000 година.

Мачът започна във вихрено темпо и в първите 15 минути отборите създадоха редица голови положения. Първо в 5-ата минута удар към вратата на Ботев мина над вратата.

В 9-ата минута “жълто-черните” изпълниха късо ъглов удар, след което роденият през 2002 година Слави Шопов стреля, но слабо и във вратаря. В 12-ата минута гостите организираха атака по левия фланг, при която нападател влезе в наказателното поле, но вместо да шутира реши да лъже защитник и пропиля добра възможност.

В 15-ата минута гредата спаси играчите на ЦСКА-София за първи път в двубоя. Кристиан Добрев получи пас пред наказателното поле на гостите, изпревари защитник и останал сам срещу вратаря пусна топката покрай него, но за късмет на гостите кълбото се отклони от страничната греда.

След бурното начало темпото се успокои и в следващите минути нямаше каквито и да е ситуации за гол. Малко преди последния съдийски сигнал за първата част на ръководилия перфектно срещата Димо Димов гостите изпълниха свободен удар, но топката мина високо над вратата.

Второто полувреме предложи много повече емоции на зрителите. В 44-ата минута Кристиан Добрев пробва ефектен удар от въздуха, но той попадна право в ръцете на вратаря.

Секунди по-късно Слави Шопов шутира директно от свободен удар, а вратарят бе на точното място и изби. При ответната атака футболист на гостите стреля от 12 метра, но Рангел Рангелов се намеси великолепно и отрази силния шут.

В 53-ата минута играчите на ЦСКА-София сътвориха голям пропуск, след като нападател се озова на няколко метра от вратата с топка в крака, но стреля много високо над целта. В 59-ата минута Радослав Илиев получи топката на 10 метра от вратата и с премерен изстрел откри – 0:1.

След това попадение гостите овладяха инициативата и в следващите минути изцяло диктуваха случващото се на терена. Въпреки това, играчите на ЦСКА-София не успяваха да стигнат до сериозно положение пред вратата на Рангелов.

В 73-ата минута гредата за втори път помогна на гостите. Габриел Земярски пусна към Кристиан Добрев, нападателят преодоля вратаря и на празна врата стреля, но от малък ъгъл и кълбото отново се спря в страничния стълб.

В 76-ата минута двамата национали на “канарчетата” отново взаимодействаха, но този път атаката се увенча с попадение. Земярски се пребори за топката пред накателното поле на ЦСКА-София и пусна успореден на голлинията пас към Кристиан Добрев, който на празна врата изравни – 1:1.

Две минути по-късно обаче гостите стигнаха до победен гол, реализиран отново от Радослав Илиев, който се разписа след грешка в отбраната на Ботев. След попадението играчът на гостите изрази бурно радостта си, което доведе до напрежение на терена и по трибуните и след кратко меле играта бе подновена.

До края на двубоя пловдивчани пробваха няколко центрирания, но те бяха предотвратени от отбраната на ЦСКА-София и по този начин “канарчетата” допуснаха втора поредна загуба.

С инкасираното поражение Ботев се свлече до шестото място във временното класиране с актив от 21 точки. “Жълто-черните” обаче са с два мача по-малко от водещите тимове. На върха е Лудогорец с 35 точки, а втори е Септември (София) с 32 точки. Топ 5 допълват Черно море, ЦСКА-София и Славия, съответно с по 30, 26 и 23 точки.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker