Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

На 34 години Камбуров вече е легенда

Капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров навърши вчера 34 години. Да са му честити! Ръководството на клуба, както и всички фенове на черно-белия тим пожелаха на своя голмайстор да продължава да ги радва с изявите си. Мартин отдавна се превърна в емблематична фигура за феновете от Лаута. С любимия си черно-бял екип нападателят печели единствената до момента шампионска титла на Локомотив, както и суперкупата на страната през 2004 година. Освен това Камбуров стана 3 пъти голмайстор на България с Локомотив Пд (2004, 2005 и 2014), а веднъж спечели този приз и с Локомотив Сф (2009). В последния шампионатен мач срещу Литекс Камбуров влезе в гросмайсторската класация със 100 попадения в „А” група за черно-белите. Пред него в това подреждане са само легендите Христо Бонев със 180 и Георги Василев-Гочо със 115 гола. Това казва всичко. Понякога цифрите сами говорят за играча, както е при Камбуров. Много хора побързаха да скочат на капитана на Локо за лошото му представяне, а и това на самия отбор. Мартин вкара още при завръщането си от ЦСКА срещу Хасково, но оттогава се загуби. До двубоя с Литекс, в който показа, че не напразно е лидер на черно-белите. Кажи-речи Камбура сам би Литекс.

Вдъхновение обаче му даде един човек на треньорската скамейка – Христо Колев. Затова още след гола си Мартин отиде и прегърна Бащата. След мача пък не пропусна да каже и някоя хубава дума за треньора си. Колев отдавна е получил титлата легенда, а сега тя се присъжда и на Камбуров. Когато Зума, Бащата и Мартин са на Лаута и работят за доброто на Локо, то няма как да не дойде. През черно-белия тим минават редица треньори и футболисти, но много малка бройка от тях остава в разказите на феновете. Е, в едно сме сигурни – за Бащата и Камбуров не спира да се говори.

 Това е Мартин Камбуров 

Роден на 13.10.1980 г. в Свиленград
Юноша на Ботев Пд
Играл е още за Локомотив Пд, Свиленград, Спартак Пл, Ал Ахли (ОАЕ), Астерас Триполис (Гър), Локомотив Сф, Далиен (Кит) и ЦСКА.
Има 16 мача и 1 гол за България
Шампион на България 1 път – 2004 (Локомотив Пд)
Суперкупа на България 1 път – 2004 (Локомотив Пд)
Голмайстор на България 4 пъти – 2004, 2005, 2009 и 2014

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker