бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

На “Лаута” се захванаха с грешния “бушон”, а всъщност “генераторът” дава накъсо!

Преди три дни ръководството на Локомотив (Пд) пусна предизвестие за прекратяване на договорите на двама свои служители. Става дума за управителя на стадиона Никола Николов – Гунди и портиера на входа на комплекс “Лаута” Трайчо Божков.

Мотивът за тяхното уволнение е повече от странен – те не били попречили на италианския бизнесмен Бенедето Манчини, който през изминалата седмица предяви желание да купи клуба, да подаде официалната си оферта за купуване на Локомотив (Пд). Малко след това административният директор Николай Курбанов напусна своя пост, но по свое желание.

Няколко дни след появата на тази информация в медииното пространство, от клуба излязоха с официално становище. В него се казва ясно, че с цел подобряване ефективността на служителите и цялостно оптимизиране на работния процес на ст.”Локомотив”, ръководството завишава критериите за работа:

“Всяка заемана позиция трябва да отговаря на длъжностната характеристика за дадената професия. Включително владеене на език и компютърна грамотност. С оглед на гореспоменатото, ще се назначат профили, отговарящи на изискванията”.

Екипът на TribunaPlovdiv.bg не остана безучастен към казуса и реши да навлезе в дълбочина, за да види къде е истинският проблем.

Нашата медия научи, че Трайчо Божков, който вече 4 години работи на бариерата на комплекса, е подал писмо до изпълнителния директор на “смърфовете” Кузман Маринков, в което казва, че не е съгласен с изтъкнатите аргументи и няма да напусне заеманата позиция.

Той приема желанието на клуба да доведе по-млади хора, покриващи зададените критерии, но не е съгласен с факта, че не влиза в търсения профил. Според нашата информация, човекът е бивш музикант, обиколил десетки държави в Европа. Знае три езика – английски, немски и руски, и е компютърно грамотен – всъщност, защо на портиера му е нужно да знае всичко това? Да не би да трябва да пише имейли и факсове…?

В последните години обаче страда от сърдечни проблеми, водейки се “полуинвалид” според НЗОК. Според “Кодекса на Труда” човек с подобна медицинска диагноза няма как да бъде уволнен от своето работно място преди изтичането на своя договор. Отгоре на всичко клубът не показва никакъв европейски манталитет на лоялност към хора с физически увреждания.

Интересно изказване по темата пък направи изпълнителният директор на “черно-белите” Кузман Маринков в интервю за Канал 3:

“Не съм се запознал с проекта на италианския бизнесмен Манчини. Този човек е допуснат до спортния комплекс на ПФК “Локомотив Пловдив” по нерегламентиран начин спрямо изискванията на нашите пропусквателни режими”.

Най-интересното обаче е, че на “Лаута” няма никакъв пропусквателен режим. Няма никакви регламенти, няма и човек, който да се грижи за тях. Всеки може да влезе пеша и да отиде, в която точка на комплекса пожелае. Да стигне до стадиона, да стигне до някое от помощните игрища, да пие едно кафе на портала и какво ли още не, дори в ден, в който няма официален футболен мач.

Единствените, които са спирани на входа, са хората с коли. Но срещу минималната сума от 2лв., и те могат да влязат в комплекса. Това се случва от години и досега на никого не му е правило впечатление.

Какво като един съмнителен италиански бизнесмен е оставил едно “съмнително” писмо? Голяма работа. Ако Крушарски не желае да продава клуба, никой няма да му го вземе насила. Както видяхте, италианците оставиха писмото и си заминаха. Тихо мълком. На кого беше нужно да се вдига толкова шум, та дори и да се посочват “жертвени агнеци” – никому нищо направилите портиер и директор на стадиона.

Добре, като толкова искат регламент и пропусквателен режим, нека го направят. Да затворят комплекса, и да възложат на досегашните служители да бдят по-зорко. Тъй като досега на нито един от тях не им е бил предоставян инструктаж за работа в комплекса, върху който да се разпишат…

Ние, от TribunaPlovdiv.bg, смятаме, че ръководителите на Локомотив (Пд) за пореден път показаха своята слаба ориентираност и компетентност в ситуации, които им предлага менажирането на един футболен клуб. В Локомотив (Пд) има дваж по-сериозни проблеми за решаване, които от месеци тлеят болезнено:

(1) слаба селекционна политика, за която отговаря спортният директор Чавдар Цветков

(2) имиджово занижаване на цялостния облик на клуба чрез различни спорни изказвания от всички ръководни лица

(3) видима демотивираност у играчите на отбора в последните месеци и слаби резултати на терена

(4) цялостно недоверие към работата на спортно-техническите лица – спортни и административни, отстрана на феновете.

(5) липса на кадърни и опитни служители в почти всички нива на администрацията – напускането на досегашния административен директор Николай Курбанов само може да потвърди тази негативна тенденция

Ето ви 5 големи казуса, върху които да мислят ръководителите на клуба. А не да се занимават с хората, които просто си вършат работата, без да пречат на никого.

Явно в Локомотив (Пд) пак опитват да поправят “здравия бушон”, но не виждат, че има много по-голяма повреда в целия “генератор”…

TribunaPlovdiv.bg остава социално отговорна медия към хората, работещи с желание в сферата на българския, и в частност пловдивския, спорт.

TribunaPlovdiv.bg

Ръководството на Локомотив с ново съобщение до привържениците

Ръководството на Локомотив с ново съобщение до привържениците

Подобни

12 Коментара

  1. Скъпи читатели, екипът на TribunaPlovdiv.bg Ви уведомява, че предприе мерки спрямо наш читател, който в редица свои коментари се опитваше да манипулира мнението на другите коментиращи с редица свои мнения под различни псевдоними.

    TribunaPlovdiv.bg категорично няма да толерира подобни действия в бъдеще!

    1. Здравейте, можем да Ви кажем, че за Ваше голямо съжаление ние сме независима медия, нищо, че в последните си поне 10 коментара, Вие се опитвате да ни слагате етикети, на които не отговаряме.

      Колкото по питания от Вас въпрос, то нямаме намерение да разкриваме пред Вас и нашите конкуренти бъдещи наши материали, но ще споделим само, че се интересуваме сериозно от тази тема.

      Също отново с риск да се повторим, заявяваме, че TribunaPlovdiv.bg няма да толерира опити за промяна на мнението на нашите читатели чрез множество коментари и гласувания на коментарите, като си запазваме правото да блокираме достъпа до тях на всеки един посетител, който прави опити за манипулация!

  2. Не виждам нищо жълтурско, а само истината в тази статийка!
    Вярно е, че подобни такива трябва да излизат редовно и за селяните, но при нас причините да много повече!
    5-те посочени точки не се си поправят, Локомотив ще трупа само срам!

    Само глупав човек не би се съгласил с написаното, защото то просто описва фактите!

    Чавдар Цветков трябва да бъде изгонен, както и селянчетата Р&Р! От там идват интригите! Заради тях клуба е на амстьорско равнище! Затова няма селекция, трнсферна политика, треньор и отбор! Тези само карат клуба до деградация!

  3. Статията е на 101% точна и поздравления за Трибуната, че са отделили време и са я посветили на проблемите в Локомотив, защото без да ги назовем с истинските им имена, няма как да ги решаваме. Всичко написано е вярно и е много жалко, че тази аматьорщина продължава с пълна сила, все повече с всеки изминал ден. Неадекватни уволнения на служители с цел “показване на мускули”, неадекватен треньорски щаб и управление на всички нива. Комсомолският секретар Крушарски е пълен аматьор и това си проличава от цялостното му управление до момента. Дано нещата се променят, но явно, че и хора като Кузман Маринков са безпомощни, когато са заобиколени от толкова помия и аматьорщина…

    1. И като плюете по добре ли ще стане А намерих те ли друг будала да дава пари или искате Закриване Карагерен пиши им на пишман локомотивците кой те изгони от Лаута и не само теб да не пишат Лъжи

  4. Абе брат ти от луната ли падаш та питаш…на кои не му е ясен отговора.Я виж как хубаво си ги подредил

  5. да ама жълтурите да сте ги чули такива простотий да творят като нашите пияници и елеци.тихичко си работят хората и то си им личи и по класирането и по селекцията и по играта ако щеш.За наше съжаление но е факт-я си спомнете за дербито…тия можеха да ни убият тогава но толкова им е акъла

  6. Пичове,локомотивец съм ама на вас май само жълтурите са ви в главата.Хайде сега ми кажете КОЕ ОТ ЦЯЛАТА СТАТИЯ НЕ Е ВЯРНО.Това че се казва истината прави ли те папагал или сами си правим на такива.За съжаление това е истината за отбора ни и дори и да не ние кеф да си я признаем.По всяка една точка са прави от сайта и не се правете на луди че не сте съгласни с това защото това се вижда по броя на хората по трибуните.Пак ли жълтите са ни виновни че сами спряхме да ходим по мачовете или пък от ТрибунаПловдив ви спират и не ви пускат да влезете на Лаута.Айде малко по реално да гледаме на нещата.А че жълтите са на хранилка на Домуса кво ни грее нас – да не би да ни реши нашите проблеми.

  7. Как ги четете тея измисляци кой щели да гонят кой не взел пари много пишете еднопосочно криви глави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker