Ботев ПловдивТрибуна Пловдив TVФутбол

СНИМКИ И ВИДЕО: Ботев удари Литекс и се завърна на победния път

Ботев победи Литекс с 2:1 в първи двубой от 16-ия кръг на “А” група. С тази победа пловдивчани се завърнаха на победния път, след три поредни мача без загуба. Вандер откри, Сърмов удвои, а крайното 2:1 оформи Славчев. Двубоят се  игра пред празни трибуни, защото Ботев беше наказан за хвърлена бомбичка от двубоя срещу Левски.

Двубоят изгледаха всички, които останаха извън групата за Ботев, трайно контузените Тодор Неделев и Мариян Огнянов, наказаният Веселин Минев и отпадналият от групата в последния момент Валери Домовчийски. Както и секретарят на ПФЛ Атанас Караиванов.

Около 50-на бултраси се събраха и подкрепиха своите любимци с песни.

Още в началото на двубоя Ботев стигна до първа опасност пред Александров. Цветков пусна извеждащ пас към Анисе, който беше притеснен от играч на Литекс и отправи удар от лоша позиция, който премина покрай вратата на стража на Литекс.

В 11-та минута Александър Цветков отправи неточен удар.

В 13-та минута Ботев откри резултата Артур центрира по тревата към Вандер, който моментално отправи удар от около 5 метра от вратата на Александров и бразилецът реализира за 1:0.

В 28-та минута Ботев удвои преднината си, Георги Сърмов отправи превъзходен удар от дъгата на наказателното поле и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Евгени Александров.

33-та минута Литекс застраши за първи път Стаховяк, Мирослав Манолов се измъкна от опеката на Спрокел и отправи удар, който беше отразен от Стаховяк.

В 37-та минута Цветков пусна хубав пас към Вандер, който пое топката финтира играч на Литекс и стреля, но над вратата на Александров.

В края на първата част контузии получиха Абел Анисе и Антон Недялков, които бяха заменени в началото на второто полувреме от Борис Галчев и Илия Миланов.

В 53-та минута Борис Галчев центрира от фаул, а Иван Цветков засече с глава, но Александров спаси. Малко по-късно Вандер проби влезе в пеналта и пусна към Галчев, който отправи удар, но той не застраши Александров, който улови топката.

В 60-та минута се случи доста интересна ситуация, Васил Божиков изрита топката в гърба на Вандер, но съдията Георги Йорданов му показа жълт картон. В подобна ситуация преди седмица беше изгонен Веселин Минев в двубоя срещу Левски.

В 63-та минута Йордан Христов беше изведен от Вандер и отправи удар, но не успя да вкара първия си гол в елита, след като ударът му излезе в аут. Малко по-късно и Ромарио отправи удар, който премина опасно над вратата на Александров.

В 69-та минута Ботев остана с десет човека, след като Бобан Грънчаров беше изгонен за втори жълт картон в рамките на 4 минути. Първо Грънчаров получи жълт картон за неволна игра с ръка. А след това фаулира Симеон Славчев на дъгата на пеналта и получи втори жълт картон. Това беше 4-ят изгонен играч на Ботев от началото на сезона в елита и общо 5-ти. След изпълнението на фаула Златинов отправи удар в стената, а при добавката прати топката в аут.

В 73-та минута и Литекс остана с човек по-малко, след като влезлият през второто полувреме Илия Миланов фаулира Ромарио Кортзорг на границата на наказателното поле. Георги Йорданов даде директен червен картон на Миланов, който беше последен в отбраната на гостите. Артур отправи удар от фаул, но право в стената.

В 82-та минута Симеон Славчев намали резултата, след като засече на първа греда центриране от корнер на Петър Златинов. Славчев изпревари Стоховяк и с глава прати топката във вратата.

До края на двубоя Литекс не успя да стигне до чисто голово положение и Ботев записа първата си победа след три срещи без победа.

В класирането Ботев се изкачи до 4-то място с 28 точки преди срещите на Левски и Локомотив Пловдив, а Литекс все още е лидер с 34 точки, преди двубоят на Лудогорец със Славия по-късно днес.

Ботев – Литекс 2:1

Голмайстор: 1:0 Вандер Виейра 13 мин. 2:0 Георги Сърмов 28 мин. 2:1 Симеон Славчев 82 мин.

Жълт картон: Томаш Иршак (Ботев), Васил Божиков (Литекс)

Червен картон: Бобан Грънчаров (Ботев) – втори жълт, Илия Миланов (Литекс) – директен

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Артур Енрике, Георги Сърмов, Томаш Иршак, Вандер Виейра (Станислав Костов 85), Ромарио Кортзорг, Абел Анисе (Борис Галчев 46), Иван Цветков (Елведин Джинич 71)

Резерви: Росен Андонов, Филип Филипов, Елведин Джинич, Костадин Дяков, Луис Педро, Станислав Костов, Борис Галчев

Литекс: Евгени Александров, Страхил Попов, Васил Божик, Николай Бодуров, Антон Недялков (Илия Миланов 46), Симеон Славчев, Александър Цветков, Юрген Джазула (Петър Златинов 65), Армандо Ваюши, Момчил Цветанов (Джордан 74), Мирослав Манолов

Резерви: Боян Пейков, Кирил Динчев, Илия Миланов, Румен Руменов, Петър Златинов, Кирил Десподов, Джордан

Съдия: Георги Йорданов

 

 

 

 

 

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker