Локомотив ПловдивФутбол

(ВИДЕО) Локомотив “включи” на четвърта и гледа с оптимизъм към Търнава, Карагарен блести с 2 гола!

Отборът на Локомотив Пловдив постигна изразителна победа при визитата си на Ботев Враца с 4:1. В герой за “черно-белите” се превърна Бирсент Карагарен, който реализира 2 гола.

“Смърфовете” бяха пълни господари на терена, с изключение на няколко минути около гола на Валери Домовчийски. Иначе мачът започна равностойно, но след 5-та минута Локо Пд пое инициативата и започна да реди положение след положение. Резултатът бе открит в 9-та минута от Бирсент Карагарен, който с хубав удар от 9-10 метра не остави шанс на Красимир Костов.

Пловдивчани продължиха да диктуват събитията на терена и в 34-та минута Георги Илиев реализира феноменален гол. Той получи топката на 25-30 метра пред наказателното поле и с кинжален удар направи резултата 2:0.

През втората част отбора на Ботев Враца се опита да промени играта си и въпреки, че не се получаваше много с първата си хубава възможност Валери Домовчийски вкара хубав гол от въздуха за да намали на 1:2.

Минута по-късно отборът на домакините остана и с човек по-малко след втори жълт картон и респективно червен за Илия Миланов. Тук някъде стана ясно, че това ще бъде всичко за, което могат да се преборят домакините. До края на мача Димитър Илиев и Бирсент Карагарен с втория си гол направиха победата на Локомотив още по-изразителна.


Ясно е все пак, че мислите на “черно-белите” ще бъдат насочени към реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа в четвъртък срещу Спартак Търнава, след като преди броени дни възпитаниците на Бруно Акрапович спечелиха с 2:0 първия мач.

Двубоя между двата отбора започна равностойно, като играта се водеше предимно в центъра на терена.

В 5-та минута Петър Витанов от състава на Локомотив получи удар и се наложи медицинския екип да влезе на терена.

В 8-та минута отбора на гостите опита постепенна атака, при която Витанов изведе Цветанов по дясното крило, той опита центриране , но спечели само корнер.

Гоол  – Локомотив повежда в резултата , точен е Бирсент Карагарен в 9-та минута

Локомотив Пловдив открива резултата в 9-та минута чрез Бирсент Карагарен
Центриране от корнер на Георги Илиев при , което Будинов не успя да изчисти добре топката, която попадна в непокрития Карагарен и той от около 11-на метра не оставя шанс на вратаря на гостите.

В 13-та минута отбора на Локомотив направи невероятен пропуск. Центриране в наказателното поле на гостите намери Ален Ожболт непокрит на около 5-6 метра сам срещу вратаря, но той не успя да засече топката.

В следващите минути Локомотив продължи да играе по-добре и да натиска съперника си, като на отбора на домакините трудно изнасяше топката

В 20-та минута бърза атака на гостите бе спряна с несъществуваща засада, при която 3-ма играчи на Локомотив излизаха сами срещу вратаря.

В 22-та минута удар на Димитър Илиев бе блокиран от защитник на гостите

Последните 5 минути отбора на Ботев Враца изнесе играта в по предни позиции и се опита да затрудни съперника.

В 29-та минута Йосип Томашевич получи жълт картон за нарушение срещу Даниел Генов

В 32-та минута грешка в центъра на терена позволи на Петър Атанасов да се измъкне по левия фланг и да центрира към Будинов, но последния се засуети и Томашевич успя да изчисти топката.

ГООЛЛ – 0:2 за Локомотив след феноменален гол на Георги Илиев!
В 34-та минута “Смърфовете” за втори път наказаха отбора на Ботев Враца. Георги Илиев получи пас на около 29-30 метра пред наказателното поле, след което погледна и с мигновен удар прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата пазена от Красимир Костов.

В 38-та Димитър Илиев пропиля възможност за 3-ти гол с , който окончателно да реши интригата в мача.

В 40-та минута се откри шанс за домакините, след като центриране на Даниел Генов стигна до Петър Атанасов , който с глава прати топката над вратата на Мартин Луков

В последната минута на първото полувреме домакините стиганаха до първото си голово положение. Отлично центриране на Златински беше засечено с глава от Домовчийски, но топката минава встрани от вратата.

Началото на вторто полувреме започна с нова опасна атака на гостите.
Карагарен изведе Ожболт сам срещу вратаря, но последния се забави и изтрела му бе блокиран от защитник на Ботев.

В 51-та минута Мечев от състава на домакините и Карагарен от състава на Локомотив получиха жълти картони, заради леко спречкване

През втората част играта е доста по накъсана и изобилстват сблъсъците и единоборствата , като пореден жълт картон получи Миланов

ГООЛ – 1:2 след гол на Валери Домовчийски!
В 61-та минута Валери Домовчийски намали на 1:2 след хубав гол от въздуха

Минута по-късно отбора на Ботев Враца остана с 10 души на терена. Закъсняло влизане в краката на Георги Илиев , доведе до 2-ри жълт картон за Илия Миланов , който оставя отбора си с човек по-малко.

В 63-та минута Ален Ожболт беше заменен от Анте Аралица

В 65-та минута Лясков получи жълт картон за нарушение срещу Аралица

В 70-та минута Локомотив извърши нова смяна – на мястото Томашевич влезе Петрович

Минута по-късно след центриране от корнер, удар на Аралица с глава премина над вратата на домакините

Темпото на игра започна да спада и играта се води в центъра на терена

ГОООЛ – Димитър Илиев бележи за 1:3 в 78-та минута!
Димитър Илиев решава всичко в този мач. Хубава атака на гостите завърши с центриране на Момчил Цветанов към Илиев , който от близко разстояние не остави никакъв шанс на вратаря на домакините.

В 81-та голмайсторът Димитър Илиев бе заменен от Един Бахтич

В 83-та минута централният защитник на Локомотив Дейвид Малембана пробва изтрел от далечно разстояние, който мина в страни от вратата.

ГОООЛ – 1:4 след нов гол на Бирсент Карагарен
Карагерен бележи за 4:1 в последната минута на мача и Локомотив ще чака с настроение реванша със Спартак в Търнава. Той довкара отбита от вратаря топка след удар на Аралица.

Стартови състави на двата отбора:

Ботев Враца: Красимир Костов, Ангел Лясков, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Даниел Генов, Илия Миланов, Мирослав Будинов, Петър Атанасов, Симеон Мечев, Филип Ждерич, Христо Златински

Резерви: Христо Митов, Андреас Васев, Апостол Фоурдзиоу, Георги Вълчев, Даниел Гаджев, Ивайло Михайлов, Милан Вушурович

Старши Треньор: Сашо Ангелов

Локо Пд: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Уирис де Оливейра, Момчил Цветанов, Георги Илиев, Ален Ожболт, Димитър Илиев

Резерви: Илко Пиргов, Анте Аралица, Милош Петрович, Един Бахтич, Лукас Масоеро, Елитон Джуниър, Архан Исуф

Старши Треньор: Бруно Акрапович

Главен съдия: Стефан Апостолов
Стадион: “Христо Ботев”
Начало на мача: 18:45

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker