НационалиФутбол

Нахъсана България изпусна победата срещу Италия, “скуадрата” отново остана без победа в България

Българският национален отбор по футбол изигра най-силния си мач от началото на европейските квалификации срещу Италия и завърши 2:2. “Трикольорите” могат да съжаляват за пропуснатата победа, след като водеха до 84-та минута. Йордан Минев си вкара автогол още в 3-та минута, но в рамките на само 6 минути България направи пълен обрат, първо в 11-та минута Ивелин Попов изравни, а в 17-та Илиан Мицански направи обрата пълен за “лъвовете”. Едер спаси точката за италианците в 84-та минута.

Двубоят започна ужасно за националите, които можеха да инкасират гол още в първите секунди, Бодуров сгреши и Чиро Имобиле се оказа сам срещу Михайлов, нападателят на Борусия Дортмунд обаче би покрай вратата на България.

В 3-та минута Бертолачи центрира Николай Михайлов не се намеси добре топката продължи да лети и се удари в тялото на Йордан Минев и влезе в опразнената от Михайлов врата.

Голът не смути “лъвовете”, които отговориха мигновено и в 11-та минута с първия си точен удар по посока вратата на Сиригу изравниха. Ивелин Попов пое чудесно топката между петима италианци видя пролука да стреля и не остави никакви шансове на вратаря на ПСЖ с удар от 20-на метра за 1:1

В 17-та минута България направи пълен обрат Ивелин Попов подаде към Георги Миланов, който центрира, а Илиян Мицански засече чудесно с глава, правейки Сиригу безпомощен за втори път 2:1 за България.

В 37-та минута Ивелин Попов можеше да направи резултата 3:1, но изстрелът му от фаул нацели напречната греда.

В 84-та минута влезлият през втората част Едер пое топката и с топовен удар от дъгата на пеналта не остави никакви шансове на Михайлов, който не помръдна за крайното 2:2.

С тази точка България все пак запази макар и минимални шансове за третото място. В момента “лъвовете” са 4-ти в групата с 5 точки, а Норвегия е на третата позиция с 9.

Така Италия продължава да няма победа в България. В 4-те срещите, които са играни в България имаме една победа и три равенства срещу “Скуадра адзура”.

Снимка: uefa.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

  1. Маяковски е казъл: Когда усльiйшим Ленин – мьiй понимаем Партия, когда усльiйшим Партия – мьiй понимаем Ленин; в превод това звучи така: Когато чуем Михайлови ние разбираме fekalii, когато чуем fekalii – ние разбираме Михайлови . . .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker