Ботев ПловдивФутбол

Най-накрая радост и в Ботев, подновяват строежа на “Колежа” до дни

Само няколко дни остават до рестарта на строежа на стадион “Христо Ботев” в Пловдив. Във вторник, 20 август, Ботев ще подпише договора с фирма “Главболгарстрой”, която ще извърши по-голямата част от строителните дейности, пише “Тема спорт”.

Фирма “Запрянови” пък ще бъдат като подизпълнители, като се очаква още на 22 август, четвъртък, първите работници да започнат дейности по “Колежа”. Собственикът Георги Самуилов вече обяви, че до 1 септември строежът ще стартира.

Очаква се съоръжението да е готово до март 2021, макар че срокът бе март 2020-а.

Ръководството на Ботев Пловдив пък ще намали от финансите, предвидени за ДЮШ, след като разходите за първия отбор са нараснали значително.

Така например пансионът, където живеят младите таланти на жълто-черните, които не са от Пловдив, се затваря поне 2 дни седмично, когато няма никакви събития.

След летните трансфери месечният бюджет на канарчетата се е вдигнал с цели 40%, като разликата идва най-вече от високите заплати на чужденците.

Подобни

9 Коментара

  1. Г-н фен ли си къв си, не ми се спори за глупости! В доста отношения си прав, но и в доста, не! Утре-вдруги ден Пловдив да вземе да се разрастне главоломно и Лаута изведнъж се озове на пъпа на града, тогава какво правим? Ще ни местят в Ягодово ли? Или може би Марково? Стамфорд бридж, знаеш ли къде се намира? Защото съм бил там и е само в средата на Лондон! Когато Христо Ботев е правен, Пловдив е бил в пъти по-малък град Пък тази жълта мастия, за която ме мислиш сигурно съм бил на 100 пъти повече мачове на Локомотив от теб! И довечера пак съм си на Спортклуб да подкрепям отбора на Пловдив срещу русенци! Ааа, и ако няма с какво да пътуваш до София за мача с Левски на 24, заповядай при мен в колата, ще те кача! Хайде жив и здрав и Само Локо!

  2. Фен абсолютно си прав в питанията.само че няма кой да ти обърне внимание.защото тука става въпрос за много пари.

  3. Тая съборетина няма нищо общо с Колежа!
    Колежа е бил на спортния отбор на св.Августин.Тогавашния отбор на Ботев е играл на игрище Ботев(сегашен Тодор Диев).
    Дори ние имаме повече общо с тоя стадион отколкото жълтите селяни!

  4. На този стадион не му е там мястото! Да им построят стадион, но не там, защото града и хората ще страдат много, когато там има събития!

  5. Дано най-после да го направят! Колежа е емблематичен стадион за Пловдив и Ботев! Дано този път наистина го направят!

    От един Локомотивец! :)

    1. Ти си просто един гнусен, жълт селянин! Вече и локомотивци взехте да се пишете, жълти изроди само и само да ви минават номерата!
      Няма по-гнусно и по-безчестно нещо от жълтата сган!

      1. Да, Локомотивец съм! Теб обаче като те гледам как разсъждаваш, честно ме е срам и съжалявам, че подкрепяме един и същ отбор, че сме и на един стадион по едно и също време!

        1. Не се карайте! Дайте да видим първо дали ще го на правят. И дали изобщо някой ден ще има стадион там.

          1. Никой не се кара! Просто една жълта мастия играе курвачката като се пише че е от Локото и даже моралист се вади!
            Там стадион не бива да има както и да го погледне човек! На всичкото отгоре никой не дава яснота за сериозни и изключително важни подробности…
            Жълтурите имат над 1 милион задължения към община Пловдив, 52 милиона вътрешен дълг ТЦИМЕ държи упорито 39% от акциите на клуба! ЗАЩО? Самуилов се отказва от фонда за който гарант му стана самата община? Заложил личен имот за да вземе кредит? Защо? Кой залага собствен имот за да строи стадион на някой и то на общинска земя? Осеен, ако стадиона не стане собственост на самуилов а не на жълтирите? Къде е държавата в случая? Защо никой не пита тези неща? Защо изведнъж точно преди изборите и дербито взеха да строят без да има никаква яснота за нищо пред гражданите? Това е стадион, а не баничарница! ГЕРБ майче искат отново да яхнат жълтата рая за изборите? Друг логичен отговор за мълчанието и раздвижването около строежа, въпреки купищата проблеми в този клуб …няма!
            Напраеиха им база с крадени от хората пари, сега пак гласят да сторят същото и със стадиона им! А на този стадион въобще не му е там мястото! Ще пречи на града и гражданите! Стадиони в цял свят се строят в покрайнините на градовете или в не жилищни квртали отдалечени от жилищни сгради!
            Този строеж не бива да се случва! Имат си база в Коматево 100 декара. Да си построят още 2 трибуни на сегашното игрище и ще имат чуден стадион! И без това базата в този си вид им е в тежест и те сами го признават!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker