Ботев ПловдивДюшЛокомотив ПловдивФутбол

Най-малките “смърфове” извоюваха купа след победа над вечния враг

Локомотив спечели първия детски турнир „Млад футболен талант 2016″, организизиран от бившия футболен национал Гено Добревски.

Надпреварата се проведе на новия спортен комплекс Футболна арена „ВЕЛД“ в Пловдив при много голям интерес и люти битки на терена. 5 детски отбора премериха сили на модерната спортна база, която се намира на мястото на бившето игрище №9 (до Младежкия център) на Гребната база в Пловдив.

Турнирът бе за малки футболни таланти, родени през 2008 и 2009 година и се провете по правилата на националната програма за подготовка за малки футболисти до 10-годишна възраст – Футбол 5.

До последно не се знаеше кой ще стане победителят в турнира, защото вечните пловдивски съперници – „Ботев“ и Локо (Пд) събраха по равен брой точки и шампионът трябваше да бъде определен след изпъленние на дузпи.

Малките локомотивци, водени от треньора Евгени Хаджиев, излязоха на терена срещу Ботев пределно мотивирани и навити за успех и още в началото поведоха с 2:0.
„Канарчетата“ се съвзеха и обърнаха резултата до 3:2. След това обаче те отново допуснаха два поредни гола за 3:4.

В крайна сметка „черно-белите“ с много воля измъкнаха победата с 5:4 и така двата отбора събраха по 9 точки в крайното класиране.

При „рулетката“ на дузпите нервите на малките локомотивци се оказаха по-здрави. Те вкараха 4 от 5-те си наказателни удари. Така се стигна но победното 4:3 за „черно-белите“ и победата за тях в надпреварата.

За най-добър вратар на турнира беше избран Даниел Кацаров от „Локомотив“ (Пд). Турнирът беше уважен още от бившия международен съдия Атанас Узунов.

Източник: lokomotivpd.com

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker