бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Мъри: Очаква ни тежък мач

Старши треньорът на “Ботев” Станимир Стоилов даде традиционната си пресконференция преди мача с Левски от 14-ия кръг на “А” група. Двубоят е в събота от 15:15ч. на ст. “Георги Аспарухов” в София. “Канарчетата” тръгват за София в 10:30ч., където ще бъдат на лагер преди двубоя със “сините”.

Мисля, че седмицата протече нормално. Успяхме да анализираме грешките, които допуснахме в мача с Локо (София). Трябва да не допускаме такива “автоголове”, както ги наричам аз. Освен това, трябва да реализираме ситуациите, които създаваме. Имахме възможност да анализираме по-обстойно края на първия етап от първенството. Общо взето, оценката която ние си даваме е, че се представихме по-силно срещу отбори от първата седмица, където със спечелените точки се вижда, че сме на първо място, а реално сме на пето. Трябва да подхождаме с повече концентрация и раздаване във всички мачове.

Обикновено големите отбори като са наранени реагират остро и отговорно. Смятам, че двубоят, който ни предстои, ще бъде тежък. Лично за мен няма разлика дали мачът ще се играе в Пловдив или София, надявам се да няма разлика и в представянето на футболистите. Очаквам да играем на максимума на нашите възможности.

Търсим оптимални решения в състава, с който ще излезнем. На мача с Локомотив имахме доста ситуации, които не можахме да реализираме, но там имаше и друга причина, но не искам да се връщам на нея. До последно ще изчистим максимално състава, който ще играе. Общо взето Ботев има един титулярен състав, който в отговорни мачове не е подвеждал никой от нас.

Форсирахме възстановяването на Иван Цветков, като и той полага доста усилия да преодолее стреса и усещанията, които има около болките. Мисля, че може да изиграе повече от 10 минути, но е далеч от оптималната си форма и затова ще изчакаме. Иван трябва да го вкараме в максимална спортна форма, като с всеки изминал ден той напредва и скоро ще може да изиграе цял мач.

Нормално е като има загуба да има негативно настроение в съблекалнята, но винаги искам да виждам реакцията след негативен резултат. Когато реагираш след загубата и покажеш промяна в поведението си, това показва на всички, че отборът разбира грешката си и иска да я поправи. Смятам, че няма отбор, който за една календарна година да няма колебания в представянето си и да няма лоши резултати. Надявам се да поправим негативния резултат по най-бързия начин. Искам да видя реакцията на моите футболисти, но не като индивидуалности, а като отбор.

Не познавам в детайли голяма част от футболистите на Левски, но за мен не са важни в такава степен индивидуалните качества, колкото това как стои отборът на терена. Почти всичко може да се компенсира с колективни действия, индивидуалните характеристики могат да решат определен мач. Не очаквам промени в състава на “сините”, а очаквам да играят с тези футболисти, които завършиха мача с ЦСКА, но колегите имат право да правят рокади в състава си. Ботев трябва да мисли за своето представяне. Който и от футболистите на Левски да излезе, те са един от водещите отбори и не може в подобен тим да коментираме за добри и слаби играчи.

Ако терените са добри е нормално да се играе на 20 декември. Точно затова апелирам да играем на добри терени, с добър футбол и дълъг сезон. На 50% от терените може да се играе футбол вече чак април месец, когато дойде пролетта. Не казвам, че ако теренът на Локомотив (София) е добър, щяхме да ги победим, тук става въпрос за принцип. Много от отборите инвестират, за да е по-удобно на футболистите, феновете и журналистите. Не може да се работи, когато няма условия.

Аз вече съм гостувал на “Герена” като треньор на друг отбор. За мен винаги е приятно да се връщам там, все пак най-добрите ми години като футболист и треньор са били там.

Източник: официален сайт на ПФК Ботев Пловдив

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker