Ботев ПловдивФутбол

Мъри отказал на Левски

Станимир Стоилов няма да води Левски от лятото. Димитър Димитров е с единия крак на „Герена”, но с другия е в Ботев (Пловдив). Към този момент е ясно само, че Георги Иванов ще бъде спортен директор на „сините“, въпреки че все още няма подписан договор с Тодор Батков.

Иванов обаче е дал мъжката си дума, което за адвоката е достатъчно, за да смята, че поне този пост му е сигурен. Оттам нататък обаче събитията са динамични и са свързани с желанието на Ботев да задържи Станимир Стоилов като треньор и да назначи Димитър Димитров като директор. Столът на Стоилов бе силно разклатен тази пролет заради слаби игри и резултати и последвалото негодувание от голяма част от запалянковците. Стигна се дори дотам Стоилов да подаде оставка в деня на реванша за купата с Левски. По-късно тя очаквано не бе приета от собственика Цветан Василев. Някъде по това време Георги Иванов е бил сигурен, че Стоилов ще бъде новият треньор на „сините“ от лятото. В едно от интервютата си Иванов заяви, че след като той се завърне, „Левски ще бъде воден от най-добрия треньор”.

Междувременно обаче Ботев се стабилизира в „А“ група и се класира за финал за купата, което доведе до ентусиазъм у феновете на тима. Освен това в клуба настъпиха промени, за президент бе назначен Иван Джиджев, който изключително държи Станимир Стоилов да остане на треньорския пост, тъй като знае как да развие отбора, а не без значение са и идеите му за детско-юношеската школа на Ботев.

В същото време офертата на Левски относно перспектива са твърде неясни и мъгливи. На „Герена” не се знае дали ще има стабилно финансиране и дали организацията ще бъде подобрена. Някои събития с играчите, разделението на българи и чужденци не се харесват на Стоилов, футболистите на Левски често се бият на тренировки и в съблекалнята, като в последните един-два месеца това вече не се счита за извънредно събитие на „Герена”. Поради тези обстоятелства Стоилов онзи ден вече окончателно е казал „да” на Цветан Василев за продължаване на съвместното сътрудничество и „не” на Левски за предложението за завръщане при „сините“.

При Димтър Димитров е ясно, че напуска Черноморец. Самият Димитров не крие, че е изслушал предложението на Ботев да замени подалия оставка като спортен директор Сашо Александров – Кривия. На Димитров е предложена голяма власт и голяма заплата в Ботев. Спънката е морална. Димитър Димитров бе треньор на Локомотив (Пловдив), а в града под тепетата футболната общност е по-темпераментна и е чувствителна по въпросите със спортното предателство. Недостатък на предложението на Ботев е и това, че Димитров не е свикнал да върши работа извън ежедневните тренировки на терена, тоест чиновническата дейност не му приляга на характера.

Плюс на варианта Левски е, че Димитров ще има абсолютно доверие от страна на публиката. Димитър Димитров ще бъде оставен сам да реши кои футболисти да освободи и ще има възможност да избере нови, макар и с ограничен финансов ресурс. Напоследък тази дейност в Черноморец той върши по време на всяка пауза, когато привлича без пари само футболисти, в които той лично е убеден, без никой да се бърка в избора му. Това му е обещано от Левски.

Към този момент Димитър Димитров дори за себе си е раздвоен в избора и не е дал на нито една от двете перспективи – Левски и Ботев, да си мисли, че ще има услугите му от лятото. Затова и Георги Иванов отговаря твърде уклончиво на въпроси, свързани с новия треньор и засега вариантите са Димитър Димитров или… самият Иванов.

“Тема Спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker