Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Много малко пловдивчани в Пловдивското дерби

Интересна тенденция се откроява преди днешното голямо пловдивско дерби, ако се вгледаме в родните места на потенциалните участници. Излиза, че и в двата състава сигурен титуляр е само един, който е роден и израснал под тепетата.

Това са двамата Йордановци, които по ирония на съдбата играят и на един същ пост – десен бек. Става въпрос са адашите Тодоров и Христов. С резервите цифрата на пловдивчаните в групите на Станимир Стоилов и Александър Станков може да нарасне най-много до три. Самите треньори също са „вносни”, като единият е от Хасково, а другият е софиянец. Клубните босове също са родени далеч от паметника на Альоша.

По ирония на съдбата и тримата отпаднали от групата на Локо – Крачунов, Маламов и Тимонов, са от града и с тях картината можеше да е по-различна. А трябва да отчетем и че Тодор Неделев, който е продукт на школата на Ботев, е прекарал по-голяма част от детството си в Пловдив, макар семейството му да е от Белозем.

Отдавна в родния футбол уседналостта не е характерна. Във вечното дерби между Левски и ЦСКА софиянците са дефицит открай време, но традициите на пловдивския футбол са такива, че настоящото статукво е действително странно. През десетилетната история под тепетата големите герои винаги традиционно са били местни.

Интересно е да отбележим, че Благоевградска област има най-много представители в двата състава. За Локо (Пд) играят Валери Георгиев, Костадин Марков и Александър Якимов (от с. Ключ), а в Ботев са Иван Цветков, Станислав Костов и Боби Галчев (Добринище).

Меридиан мач

Следи всичко около Дербито на България с TribunaPlovdiv.bg.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker