бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивТопФутбол

Митко Илиев: Искам да играя с Локо в Европа на изцяло завършен стадион, головата суша не ми тежеше

Локомотив Пловдив записа най-силния старт на сезона от шампионската 2004 година насам, а лидерът на черно-белите Димитър Илиев сложи край на головата си суша с точно изпълнена дузпа в стил “Паненка“, с което оформи крайното 3:0 над Черно море. Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година се съгласи да говори за себе си и за ситуацията в Локомотив в момента. Ето какво заяви преди “Тема Спорт”.

Митко, чакането свърши, отпуши се. Откъде намери това хладнокръвие да биеш по този начин дузпата, след като през миналия сезон се случи и нещо много рядко срещано да пропуснеш два пъти от бялата точка?

Като цяло на мен тази голова суша не ми тежеше. Най-важното бе, че отборът играеше добре и побеждаваше. Бях сигурен, че в един момент ще вкарам. По принцип нямам проблем с нервите, когато застана зад бялата точка. Не бях бил такава дузпа до момента и предварително знаех, че ще го направя. Време беше да опитам. Повечето вратари избират предварително ъгъл, в който да плонжират, и затова бях почти сигурен, че ще успея. Радвам се, че се получи. Още по-щастлив съм от факта, че срещу Черно море изиграхме може би най-добрия си мач в атакуващ план. Бяхме разнообразни и ефективни.

Локо Пловдив записва най-силния старт от шампионския сезон насам. Усещаш ли допълнителен позитивизъм в съблекалнята с оглед добрите резултати?

Определено. С победите идва и самочувствието, но сега е лесно, защото отборът побеждава. По-важното е да сме готови за моментите, когато дойдат слабите резултати. Всеки тим има неминуемо такива моменти и именно те са големият тест и от тях трябва да знаем как да излизаме и преодоляваме.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

В плейофите в миналия сезон не записахте победа. Това не породи ли леко недоверие у вас към новия наставник тогава Александър Томаш и как излязохте от този труден момент?

Треньорът нямаше никаква вина. Той пое отбора в движение и трябваше да се справя с един като цяло неособено успешен за нас сезон. В плейофите наистина не играхме много добре, но и нямахме късмет. Изпуснахме, включително и аз, решаващи дузпи, което повлия на резултатите. Ако бяха влезли тези голове, сигурно щяхме да играем бараж за Европа, но това е минало. Сега сме съсредоточени върху бъдещето.

Победи като тази в дербито с Ботев изцежда емоционално играчите и въпреки това в следващия мач със Септември играхте много концентрирано. На какво се дължи това?

Тук заслугата е изцяло на старши треньора, който ни държи здраво стъпили на земята. Неговото верую е, че няма значение какво сме направили в миналия мач, а какво ще направим в следващия. И наистина беше много важен момент, защото Локо определено има навика да се дъни след гръмки победи.

Пример е, когато победихме в дербито с 6:0, в следващия мач гостувахме на “Герена“. Левски не бяха в най-доброто си състояние и всички очакваха да победим, а ние загубихме. Именно поради тази причина бе много важно как ще подходим срещу Септември, който е много качествен отбор. Много трудно се играе срещу тези млади, български, талантливи момчета, които подхождат с много агресия и желание. Убеден съм, че те ще създадат много главоболя на всички, които се изправят срещу тях.

Предстои тежък мач. Какво можем да очакваме от домакинството на ЦСКА 1948?

Очаквам да стане хубав и оспорван двубой. Съперникът подхожда много сериозно и събра водещи футболисти от почти всички отбори в България. Те имат отличен отбор и много добър треньор. Работил съм с Любослав Пенев и знам колко взискателен е. Силите на отборите в челото, като изключим Лудогорец, които са с едни гърди напред, са изравнени и ще бъде голяма битка. Радвам се, че ни отмениха наказанието и ще имаме подкрепата на нашите фенове, пред които до момента сме безкомпромисни.

Двубоят е насрочен за понеделник в 15:00 часа. Това сякаш ощетява Локомотив…

Със сигурност подобна програма е в ущърб на отборите с голяма фенска маса. Това е престъпление към тези, които обичат футбола, но тези въпроси не са в моята компетенция и не мога да ги коментирам повече.

През лятото се случиха доста промени в отбора – доста основни играчи си тръгнаха, дойдоха 7 нови, но те сякаш бързо се аклиматизираха. Как всъщност виждаш този процес…

В Локомотив е тенденция подобно текучество, но ядрото от футболисти, които са от по-дълго време, правим така, че новите момчета бързо да свикнат с обстановката. Най-важното е, че те са добри хора и искат и се стремят да се впишат по-бързо, а също така са и добри футболисти, които могат да помогнат на отбора и го правят. Не мога да пропусна да отбележа и чудесното влизане в игра на двамата млади централни защитници – Паскалев и Тошко Павлов, които в последните мачове се представят страхотно.
[as4] Включи се в една инициатива на клуба и тренира с деца от школата. Имаше ли тръпка и как го усети – ще можеш ли в бъдеще да се занимаваш с подрастващи?

Все още не съм мислил по тази тема, но не съм убеден, че мога да се занимавам с треньорство. Като цяло инициативата е чудесна. Самият аз си спомням времето, когато в юношеските си години гледах с респект и уважение играчите от първия отбор. Те бяха моите идоли и се стремях да им подражавам. Сега е прекрасно да видя искрата в очите на младите.

Подобрил си показателите в представянето в дефанзивен план. На тези години това не е ли малко трудно за футболист, който е известен с това, което прави пред противниковата врата?

Вече почти всички отбори играят с джипиеси и моите показатели наистина са сред водещите. Чувствам се отлично, не усещам умора. Вече не играя на върха на атаката. Имам по-организаторски функции, които ме задължават да давам повече във фаза защита, и може би на това се дължи покачването на тези цифри. Доволен съм, че Локомотив отново играе агресивно, изнесен високо, защото това е печелившият начин. Всички сме ангажирани да браним собствената си врата и това ни прави трудни за побеждаване.

bet365
С Локо ти сякаш постигна всичко, но какво би искал още да изживееш с черно-белия екип?

Със сигурност искам да спечеля още поне един трофей и да играя отново в Европа. Мечтата ми е да се случи на изцяло обновен и завършен стадион “Локомотив“.

Отново Колело на Късмета: Безплатни Завъртания и Залози, Всеки Ден, Всеки печели

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker