Ботев ПловдивФутбол

Минев: Можем да победим всеки! Искаме да защитим Купата си

Йордан Минев ще има главна роля в предстоящото дерби между ЦСКА-София и Ботев на “Българска армия”. Той е защитник, на когото ще му се отвори много работа в събота, а освен това е бивш футболист на фалиралия ЦСКА. Данчо обаче винаги с изразявал директно мнението си и се държи мъжки на терена, което не се харесва на всички. Минев не се е страхувал дори да влезе в пререкание с публиката на ЦСКА в момента, в който играеше за “червените”. До миналото лято той бе футболист на абсолютния хегемон у нас Лудогорец. Защитникът обаче не се поколеба да се върне в отбора на сърцето си – Ботев (Пловдив), където вероятно ще завърши кариерата си. Ето какво каза Минев преди съботното дерби:

“Ботев не се плаши от никой. Побеждавали сме фаворитите в последната година-две, доказвали сме се неведнъж в дербитата. Така че не ни е страх от ада на „Армията“. Играем атакуващ футбол, който се харесва на феновете и се надявам отново да зарадваме нашата публика и да, защо не, да излезем краен победител от мача тази събота.

Аз вече съм свикнал да ме освиркват на “Армията”. Цял мач пак ще дюдюкат срещу мен, но аз съм професионалист и ще защитавам жълто-черната фланелката. На терена ще покажа, че заслужавам уважение. Футболистите трябва да се изолират от обстановката извън терена. Със сигурност, няма да ме интересуват нещата отвън.

Не ме интересува дали са ЦСКА, Литекс или Ловеч. Аз излизам да защитавам честта на моя отбор и да изляза победител. Нека техните проблеми бъдат решавани от тези, които милеят. Аз сега защитавам Ботев (Пловдив).

Ще бъда искрен, има още доста мачове и за нас първата цел е влизане в Топ 6. Всеки знае, че първенството е равностойно, а и смятам, че всичко зависи само от нас. Ние сме силен отбор и можем да спечелим срещу всеки. Зависи от нас дали ще сме сред първите в класирането. Разбира се, колкото по-напред, толкова по-добре. Засега Топ 6 е първата ни цел, но няма да се задоволим само с нея. Знаете, че трябва да защитаваме и Купата на България и на този фронт ще се борим.
Искаме отново да вдигнем Купата, което смятам за напълно постижимо.

Белия дава увереност и спокойствие в нашия футболен колектив. Резултатите говорят, че си върши отлично работата. Той е млад специалист, който според мен ще продължи да се развива и да постига успехи. Желая му го.

Не мисля да приключвам с играта. Дай Боже, да играят колкото се може повече, но, разбира се, ако сам видя, че не ставам, ще спра. Сърцето ми още тупка и се вълнувам от това, че съм на терена. Не ми се отказва. Но най-вече важното за кариерата ми е да съм здрав.

Вече записахме курсове с брат ми Веселин за „А“ треньорски лиценз. Вече има по-ускорен курс, който свършва в рамките на една година. Искам бъдещето ми да бъде отново във футбола, дано да се получи.

Мислим първо за здравето си и за професионалния си живот, след което идва футболът. Засега нямаме идея да влагаме пари за играта.”.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker