бетано най-добър сайт за слот игри
Из градаФутбол

Махат пистата на стадион “Пловдив”

Градският стадион „Пловдив“ ще бъде изцяло футболен, с минимален капацитет от 40 000 места, и няма да има лекоатлетическа писта, съобщава Plovdiv24.bg. Това обяви на пресконференция днес кметът на града Иван Тотев.

Промяната се налага заради очакваната кандидатура на България за домакинство на световното първенство по футбол през 2030 година.

„Имаме задание, което на база 11-степенната програма на архитект Валентин Маринов. В момента трябва да вземем едно управленско решение в Община Пловдив. Миналата седмица имах среща с премиера и спортния министър. По изискванията на УЕФА и ФИФА стадиони, които могат да домакинстват на европейски и световни първенства, са чисто футболни стадиони. Това означава, че в сегашния вариант на Етап 1 с възстановяване на пистата, ще елиминираме Пловдив от бъдещи световни и европейски първенства“, каза кметът.

„Затова се насочваме към изменение на заданието на Етап 1 стадион „Пловдив“ да е без лекоатлетическа писта и да се превърне изцяло във футболен стадион. Това означава, че ще има ново задание за отделен лекоатлетически стадион, което ще е допълнителна инвестиция. Това е причината да забавим процедурата за стадион „Пловдив“. Ние няма да чакаме държавата – ние ще започнем, а държавата ще го дофинансира“, допълни още Иван Тотев.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker