МарицаФутбол

ВИДЕО: Марица удари Поморие в дербито и се откъсна на върха точно на 93-та си годишнина

На връх 93-тата годишнина от създаването на “Марица” – 20 септември, “жълто-сините” победиха с 1:0 тима на “Поморие” в дербито от 7 кръг на Югоизточна “В” група. Голът отбеляза Иван Площаков в 66-та минута от дузпа.

Мачът като цяло беше равностоен, като повечето чисти положения за гол бяха за “Марица”. Силният тим на “Поморие” показа добра игра и затвърди мнението на мнозина, че отборът ще е един от претендентите за влизане в “Б” група. Пловдивчани обаче играеха с повече настроение и хъс, като показха доста стойностни неща в мача. Защитата на маричани се справи отлично в този мач, като доказателство за това е, че опасните удари към вратата на Стефан Йонов бяха почти изцяло далечни, но вратарят на кършиякалии отново се представи стабилно.

Дебют на пловдивска земя направи и новопривлеченият босненец Вук Чосич, който бе безпогрешен в защита. След отбелязването на гола, гостите се опитаха да упражнят натиск, но той не се състоя, тъй като пресата на маричани свърши своята работа и дефакто “сините” не застрашиха сериозно пловдивската врата. След дълго възстановяване от операция в игра се завърна Денис Хасан, който влезе десетина минути преди края на мача. Победата на “Марица” можеше да бъде и по-убедителна, но в края на срещата влезлият като резерва Благомир Мастагарков пропусна сто процентово положение, излизайки сам срещу поморийския вратар.

В крайна сметка “Марица” заслужено победи, като по този начин пловдивчани продължават да бъдат лидери в групата с 19 точки, без загубен мач. В следващият 8-ми кръг “жълто-сините” гостуват на “Левски” (Карлово). Срещата е идната събота – 27 септември, от 17 часа.

Източник, снимка и видео: Фейсбук страница на Марица

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker