ВолейболМарица - жени

Марица с реми и загуба в контролите с КСМ Търговище

Женският отбор на Марица (Пловдив) изигра две четиригеймови контроли с румънския КСМ Търговище (Търговище). Първата от тези приятелски срещи вчера завърши наравно, а днес българските вицешампионки загубиха от своите домакини в зала Спортурилор с 1:3.

В петък следобед, волейболистките, водени от българския треньорски тандем Драган Нешич – Атанас Лазаров, и момичетата на Иван Петков и Иван Радичев завършиха 2:2 (19:25, 22:25, 25:18, 25:17)* след 85 минути игра. Отличната блокада на маричанки в първия гейм им помогна да го спечелят с убедителен резултат. Във втория Жълтите се възползваха и от многото грешки в играта на Търговище, за да удвоят преднината си. В този момент Иван Петков започна да прави някои промени в основната си седморка. В третата част румънският тим значително подобри играта си в нападение и успя да я спечели. В четвъртата, блокировачките и от двете страни на мрежата свършиха много добра работа, но пловдивчанки допуснаха много непредизвикани грешки, а с това и изравняването на резултата. В този последен гейм като резерва в игра влезе и младата Ана Боздева, като така направи своя дебют в женския състав на Марица. Капитанката Ана Радичева стана топреализатор на този с 19 точки.

Видеоматериал от тази контрола можеш да гледаш тук.

Втората среща завърши при резултат 3:1 (25:20, 25:13, 18:25, 25:22)* за Търговище след 89 минути игра. В първия гейм домакините успяха да се организират по-добре в нападение, а във втория впечатлиха със страхотните си блокади. В третата част Марица заработи като една добре смазана машина – посрещането беше на много високо ниво, а атаката, блокадата и сервисът носеха точка след точка на българските вицешампионки. Въпреки че и грешките им не бяха никак малко, те спечелиха гейма и намалиха изоставането си. В четвъртия гейм играта вървеше равностойно почти до края, но в заключителните моменти по-успешен бе отборът на Нешич и Лазаров, с което си осигури и крайния успех.  И в тази среща топреализаторът бе от редиците на гостенките – Силвана Чаушева се отличи с 20 точки.

*Статистика: bgvolleyballserver.com

Снимка: balkanvolleyball.org

volleymaritza.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker