ВолейболМарица - жени

Марица със сериозна крачка към титлата след успех над Левски

Марица Пловдив победи Левски с 3:0 (25:23, 25:18, 25:23) гейма в първия финален мач за шампионската титла на България по волейбол при жените. Двубоят се игра в залата на ПУ “Паисий Хилендарски” и приключи за час и 35 минути.

Така възпитаничките на треньора Иван Петков поведоха с 1-0 победи в серията, в която се играе до два успеха.

Втората среща е на 25 март в София и при победа Марица ще триумфира с шампионската титла за четвърта поредна година.

Левски влезе в мача много силно и набързо поведе със 7:1. Домакините успяха да догонят противника в резултата при 15:15, но голямата битка продължи до края на гейма, оформен с атака на Десислава Николова за 25:23.

Марица вдигна нивото на посрещане, атака и блокада във втората част и наложи превес за безпроблемното 25:18. Третият гейм бе подобен на първия – силно начало за софиянки и догонване в резултата от страна на пловдивчанки с резултатна игра от Деси Николова и още едно 25:23 за край на мача.

Топреализатор на мача стана Моника Кръстева с 24 точки за Сините, следвана от Десислава Николова с 20 и Нася Димитрова с 15 за победителките.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker