бетано най-добър сайт за слот игри
МарицаФутбол

Марица се завърна сред лидерите, след победа като гост на Чернозем

“Марица” победи като гост отбора на ФК “Чернозем” с 1:2 в мач от 12-ти кръг на “А” ОФГ. Така “жълто-сините” се изкачиха отново на трета позиция, след домакинските издънки на преките конкуренти и запазват реални шансове за атака на първото място.

През първото полувреме почти нямаше чисти положения. Домакините създадоха една по-сериозна опасност, като се наложи футболист на “Марица” да избива топката от гол линията. Малко преди почивката, в 43-та минута, Лъчезар Якълиев изведе “жълто-сините” напред в резултата след прецизен удар от около 30 метра.

Второто полувреме бе далеч по-интересно. Пловдивчани организираха доста опасни атаки и определено надиграха черноземци. От своя страна домакините имаха едва една по-сериозна ситуация за гол, но капитана на “пиратите” Димитър Георгиев спаси удар от няколко метра. В ответната атака падна и второто попадение за “Марица”. След отлична контраатака последва центриране от фланга и Атанас Атанасов с чудесен удар с глава направи 0:2. Последваха куп положения пред домакинската врата, но гол така и не падаше. Ченоземци от своя страна също имаха един шанс за да се върнат в мача, но отново Димитър Георгиев се справи избивайки в корнер. В 90-та минута главният съдия отсъди дузпа за домакините, която бе реализирана, а резултатът намален – 1:2. В продължението на мача домакините имаха шанс дори да изравнят, но логиката възтържествува и по-добрият отбор в този мач победи.

В следващият кръг пловдивчани приемат ФК “Житница” с треньор Венцислав Павлов. Срещата е в събота, 16 ноември, от 14:30 часа, на стадион “Марица”.

Ето и всички резултати от 12 кръг:

Чернозем – Марица (Пловдив) 1:2

Атлетик (Куклен) – Калояново 1:1

Кричим – Момино 0:3

Спортист (Г.Чардак) – Марица (Маноле) 4:0

Борислав (Първомай) – Вихър (Белозем) 1:2

Житница – Вихър (Строево) 1:1

Сокол (Марково) – Металик (Сопот) 1:4

Секирово – почива в този кръг.

В класирането води Спортист (Г.Чардак) с 29 точки, пред Кричим с 22, Марица с 20 и Металик и Атлетик (Куклен) с по 19. Спортист, Кричим и Атлетик обаче са с мач повече.

Фейсбук страницата на “Марица” Пловдив

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker