ВолейболМарица - жени

Марица завърши редовния сезон с категорична победа, но остана на второто място

Марица победи Славия с 3:0 като гост в София и завърши редовния сезон в НВЛ на второто място. Маричанки нямаха никакви проблеми при гостуването си и записаха 16-та си победа в първенството.

В отделните части Марица се наложи с 25:12, 25:14 и 25:19.

Маричанки завършиха с равни точки с първенеца Левски, но “сините” успяха да запишат две победи над маричанки с по 3:0 като гост и това им осигури първото място.

Двата тима завършиха с 47 точки с 16 победи и 2 загуби.

В плейофите Левски ще почива и се класира директно за полуфиналите, а Марица ще играе на 1/4 финалите срещу най-слабия отбор в групата Спартак Плевен, който няма има спечелени само два гейма от началото на сезона. В останалите срещи в плейофите ЦСКА среща ЕПУ Перник, а Казанлък ще играе срещу Славия.

Любопитно е, че Марица си осигури сребърния медал в първенството с второто място след края на редовния сезон, а ЦСКА си осигури бронза. При титла обаче Марица ще спечели златните медали, а сребърните ще останат за Левски.

Марица посреща Спартак Плевен на 12-ти март в залата на ПУ, а реваншът е на 14-ти март в Плевен. Ако се стигне до трети мач той ще се играе отново в Пловдив на 16-ти март.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker