бетано най-добър сайт за слот игри
ВолейболМарица - жени

Марица вече е лидер след чиста победа над Казанлък

Марица (Пловдив) излезе начело във временното класиране на Националната волейболна лига за жени след петия кръг, въпреки че има един изигран мач по-малко.

Тази вечер пред препълнените трибуни в зала Багира шампионките надиграха домакините от Казанлък Волей (Казанлък) с 3:0 (25:18, 25:16, 25:19)* за 72 минути и изпревариха Розите в таблицата, излизайки на върха с 4 победи, 12 точки и 12:0 гейма.

Тимът на Страхил Балов заема за момента втората позиция с 3 победи, 2 загуби и 10 точки.

Пловдивчанки влязоха добре в първия гейм, повеждайки с 4:0, но, вдъхновени от подкрепата на публиката, домакините се мобилизираха и между двете технически прекъсвания обърнаха резултата до 16:13 в своя полза.

С много силна игра на диагонала Габриела Цветанова (8 точки в гейма), Марица пое контрол на терена до края на гейма и го приключи мощно 25:18, оформено с ас на Силвана Чаушева за последната точка.

Също с подкрепа от трибуните от страна на малка, но шумна агитка, както и волейболистки и хора от щаба на Раковски (Димитровград), Жълто-сините наложиха още по-солидно надмощие във втората част и този път не допуснаха обрати.

Много силен гейм направи разпределителката Кристина Чешляр, умело разнообразявайки атаката на пловдивчанки. Треньорът Иван Петков направи няколко смени по пътя към крайното 25:16, отново подпечатано с директна точка на Чаушева от сервис.

Третата част започна добре за Казанлък и на първото техническо прекъсване Розите излязоха с аванс от 8:4.

Дойде обаче звездният момент на Виктория Григорова в този мач. С великолепна игра на центъра на Марица на блокада (6 точки на този елемент в гейма), гостенките бързо обърнаха нещата в своя полза и с лекота достигнаха до крайното 25:19 и чистата победа.

Топреализатори на мача станаха Габи Цветанова и волейболистката на Казанлък Янита Борисова с по 14 точки. Виктория Григорова добави 10 за победителките.

В следващия кръг Марица най-после ще изиграе първия си домакински мач за сезона в НВЛ. На 3 декември, събота, момичетата на Иван Петков посрещат ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) от 18:00 б.в. в зала Пловдивски университет.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker