Ботев ПловдивЛегендиФутбол

Марин Бакалов: Ботев няма да загуби на “Армията”

Рекордьорът по мачове в Първа лига Марин Бакалов (454 участия) даде интервю за “Тема Спорт”, в което сподели очакванията си за днешния двубой между два от бившите му отбори – ЦСКА и Ботев Пд. Той е на мнение, че канарчетата, за които играе в огромна част от кариерата си, ще стигнат поне до точка на “Армията”.

Г-н Бакалов, какви са очаква¬нията ви за двубоя ЦСКА – Ботев? И двата отбора са сред най-добре представящите се този сезон…

– Да, Ботев влезе в добра серия, играе офанзивен футбол, намери високо място в класирането и феновете са доволни от представянето на отбора. Ботев разполага с качествени офанзивни играчи, притежава и креативност в средата на терена. Всичко това до голяма степен се доближава до облика, който е характерен за Ботев. Що се отнася до ЦСКА – също прави много добър сезон и след успеха над Лудогорец отборът е в приповдигнато настроение. Представи се доста силно
в Разград. ЦСКА дълго време не е бил в такова позитивно състояние. Има големи възможности в офанзивен план. Така че очаквам доста добър мач на “Армията”.

Доколко ще се отрази липсата на Каранга?

– Той наистина е голямата загуба за ЦСКА, защото е водещ нападател и голмайстор, но отборът би трябвало да игла варианти при негова липса, в същото време и Ботев има кадрови проблеми, и то в центъра на защитата, което е малко no-невралгична зона за тима. И двата отбора не са в пълен състав.

Каква е прогнозата ви за изхода от мача?

Равенството няма да е изненада. Трудно ще бъде за Ботев, но смятам, че ще си тръгне поне с точка от “Армията”. Каранга ще липсва доста на ЦСКА. Със сигурност няма да се повтори предишният мач, завършил 6:2 за ЦСКА. Моментното състояние на отборите е коренно различно сега. ЦСКА има най-вече психологическо предимство с оглед успеха над Лудогорец. Това беше ключова победа, защото остави отбора в играта за титлата, което не се бе случвало от доста време насам.

Смятате ли, че Ботев надгради спрямо предходния сезон? И оказа ли се Виана достоен заместник на Косоко?

Косоко беше един от най-качествените нападатели в нашето първенство, в България направи най-силното си представяне с екипа на Ботев. Двамата с Виана са различен тип играчи – Косоко е много по-раздвижен и разнообразен. Докато Виана е голмайстор, по-скоро консуматор, умее да се пласира много добре. Виана успява да бележи доста. За всеки отбор е важно да има такъв човек. Игла си и слабите страни, но щом вкарва, значи е полезен.

А как виждате развитието на ЦСКА? Казахте, че от дълго време отборът не се е представял по този начин, но готов ли е да атакува титлата?

– ЦСКА е 6 значителен възход, опитва се да се върне към традициите си – постоянна битка за първото място. Каранга е най-силният играч на отбора, но на мен ми харесва това, че има баланс между чужденците и българите. ЦСКА разполага с няколко млади и качествени родни футболисти. Това ми допада най-много, защото в крайна сметка смисълът на грандвете е да дават играчи за националния отбор. Но дали ще може да се пребори за титлата? Лудогорец е изключително силен тим, който в момента диктува събитията в българския футбол. А ЦСКА успя да му се противопостави и да го победи в Разград. Първенството ще е интересно до самия край. Важно е и дали ЦСКА ще успее да надгради състава си през зимата. Отборът се нуждае от още малко класа на някои позиции, но не ми е работа на мен да посочвам кои. Малко да се подсили ЦСКА и ще бъде още по-конкурентен. Но без съмнение отборът вече е обигран и е готов за титлата.

Какви са впечатленията ви от работата на Стамен Белчев?

– Трябва да бъде поздравен за това, което направи. Белчев вдъхна спокойствие в тима, а има и манталитет на победител. Като цяло ЦСКА има силен спортно-технически щаб, като в него включвам и Стойчо Стоилов. Видно е, че отборът прави много добри селекции, а подборът се гради от Стоилов. С такъв екип ЦСКА няма как да не върви нагоре.

А способен ли е Ботев да се бори за третото място с Левски?

– Всичко е Възможно. Ботев показва потенциал и не бива да се отказва да се бори за тройката. Хубавото е. че нищо не е на всяка цена. Ако отборът не завърши на призово място, ни-кой няма да прави трагедии. Докато, ако го постигне, ще се смята за голям успех. Ботев разполага с добри изпълнители и смятам, че няма да се откаже да гони възможно най-високо класиране. Трябва да отчета, че на този етап според мен Левски е на по-високо ниво
спортно-технически от Ботев. Но има още много кръгове до края на шампионата и всичко е възможно.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker