Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

“Любовта на хората прави един отбор голям”

Ботев Пловдив –  така започва историята на много легендарни играчи. Защитавали “жълто-черните” цветове с гордост и любов към клуба на своето сърце.

Не можеш да бъдеш голям, ако не играеш с цялото си сърце и душа. А какво означава да бъдеш голям? Да бъдеш обичан от хората, може би. “Любовта на хората прави един отбор голям” – тази сентенция важи с пълна сила и за играчите. За странното време, в което живеем е нещо неприемливо ако се откажеш пари заради любовта. Любовта към един клуб.

Последните две десетилетия за ПФК Ботев Пловдив бяха много тежки. Всички знаете за кого и за какво говоря. В трудните моменти се вижда най-ясно любовта на хората. Ботев го доказа – дори във “В” група бе най-посещавания отбор в България. Звездата на най-обичания футболист от цялата “жълто-черна” общност Тодор Неделев се появи на небосклона като светлина в мрака. За отрицателно време младока се превърна в личност, в която всяко малко дете си мечтае да бъде като него. Тошко има огромен талант, който никой не може да отрече, но той притежава и нещо друго. Сърце. Само една дума, а променя толкова много неща. Неделев отказа толкова много оферти и предложения да премине в друг отбор, за да бъде до своя любим Ботев.

След краткото стъпване на краката си, Ботев отново го тресе криза. Тя дойде точно навреме. Сега ще си кажете, този как може да говори така…може, защото Ботев се превърна в скъпоплатен пансион за знайни и незнайни чужденци. Юношите гледаха с плам мачовете на първия отбор и сигурен съм, че тайно си мечтаеха да защитават “жълто-черния” екип. Ето защо кризата дойде точно навреме. Сега е техният момент. Все по-често виждаме млади момчета, които горят за този отбор. Момчета, които биха дали всичко от себе си на терена за любимия си Ботев. А моментите след края на двубоите са най-ценни. Това са моментите, когато виждаш как футболистите се отправят право към сектора с бултраси и започват да крещят името на Ботев с цяло гърло. Тези момчета също са отказали не малко оферти от български и чуждестранни клубове, за да изживеят своята любов – Ботев. А пламъкът в техните очи не може да бъде сравнен с нито една купа, титла или каквато и да е награда.

В тези тежки времена ПФК Ботев Пловдив спечели най-ценното, за което всеки истински привърженик си мечтае. Блясъкът в очите на хората се върна, който бе загубен след напускането на Тодор Неделев.

Злите езици, които са присъщи за нас българите, побързаха да отпишат “канарчетата”. Побързаха да зачеркнат най-старият футболен клуб в България. Но Ботев не може бъде никога отписван, защото притежава най-важното нещо – любовта на една огромна “жълто-черна” лавина.

Не парите, а “Любовта на хората прави един отбор голям”

Теодор Стаменов / TribunaPlovdiv.bg

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

5 Коментара

  1. Само, ако можем да си разкараме 20тимата боклуци от агитката, които предизвикаха наказанието в Бургас и които вчера “”колеха и бесиха” и казаха кой може да гледа мача и кой не. Никакво уважение за тези боклуци, ние сме велика агитка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker