Ботев ПловдивДербито на ПловдивФутбол

Лъчо Балтанов: Надявам се да потвърдим думите на Райнов, че сме най-добрият Ботев (Пд)!

Контузеният капитан на Ботев (Пд) Лъчезар Балтанов е трайно контузен, но въпреки това е винаги близо до отбора. Ето какво сподели халфът пред “7 дни спорт” относно предстоящото дерби с Локомотив (Пловдив), старши треньора Николай Киров и представянето на “жълто-черните”.

Лъчо, какво очаквате от дербито с Локомотив?

Естествено, очаквам победа за нас. Мисля, че сме по-добрият отбор и се надявам да го покажем.

Какво е настроението в съблекалнята?

От тази седмица ще започнем да се готвим по-сериозно за мача. Треньорите ще дадат своите указания, които трябва да изпълним по време на двубоя. Настроението преди дерби трябва винаги да е приповдигнато, тимът да е концентриран и мотивиран да победи в този хубав за Пловдив мач. Дербито е като празник за града и се надявам така да се получи наистина. Атмосферата, както винаги, мисля, че ще е на високо ниво.

Като капитан на Ботев как мотивирате съотборниците си преди такъв мач?

Винаги си говоря с всяко едно от момчетата и помагам, ако някой ми поиска съвет, с каквото мога. Винаги съм около отбора. Те ще кажат дали мога да им повлияя, дори когато не съм на терена.

Каква е рецептата за успех в дербито?

Аз няма да открия топлата вода. Винаги в тези дербита отборът, който е по-мотивиран и по-концентриран, независимо от моментната форма, побеждава.

Треньорската смяна действа позитивно на отборите. Очаквате ли това да се случи и при съперника ви?

Надявам се, че ние ще покажем такава игра, че това да не се отрази предвид тяхната треньорска смяна. Иска ми се Ботев да спечели и да зарадва своята многобройна публика.

Двубоят ще е първо дерби за вашия треньор Николай Киров. Това може ли да повлияе?

Всичко е в рамките на нормалното. Треньорът вдъхва спокойствие на момчетата, ще даде задачи и нещата ще се получат. Единствено трябва мобилизация преди двубоя.

А контузиите в отбора?

Смятам, че момчетата, които влизат и заместват, специално Бризола, защото аз съм контузен вече 3 месеца, ще направят всичко възможно Ботев да се покаже на добро ниво. Моето възстановяване върви по план. Подготвям се по програмата, която ми е дадена, и се надявам до 2-3 месеца да съм напълно готов.

Наскоро Мартин Райнов каза, че това е най-силният Ботев, откакто е играч на Локомотив. Подкрепяте ли го?

Радвам се, че така мисли, и се надявам и Локомотив да го изпита в това дерби (смее се). И да покажем нашата хубава игра, която демонстрирахме в някои от мачовете досега.

Отразяват ли се колебливите резултати в последните мачове от първенството на футболистите?

Понякога има лъкатушене, нужно е да се намери балансът и тимът да бъде спокоен, за да държи постоянно ниво. Мисля, че с работа и тренировки нещата ще се подобрят още повече.

Кое дерби на Пловдив няма да забравите?

Никога няма да забравя, когато ги бихме с 2:0 през март 2015 г., играхме в голяма кал. Беше луд мач. Калта беше толкова много, че имаше ритане, блъскане, но все пак ги победихме и аз успях да вкарам гол. Този успех ми е доста сладък, а и е на Лаута.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker