бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Лъчо Балтанов: В Ботев съм щастлив, имаме уникални фенове

Лъчезар Балтанов се разписа за трети път в последите 4 мача на Ботев. В момента изявите му за „жълто-черните” ярко конт­растират с тези на Георги Сърмов, с когото на практика си смениха местата. Юношата на Левски радва Вили Вуцов и бултрасите, докато бургазлията вече здраво ходи по нервите на Гонзо и привържениците на „сините”. Ден след мача с Хасково, в който Лъчо отново бе с основен принос за победата, разговаря­ме за двойния трансфер, който направи това лято, за ситуация­та в Ботев, за отношенията му с Вили Вуцов и за чувствата към родния Левски.

Лъчо, само по-ле­ката програма на старта ли е причината Ботев да стои в челото на класирането и след тежките сътресения в клуба това лято?

– Със сигурност не. Даже не виждам прог­рамата да ни е чак тол­кова лека. В „А” група вече няма слаби съпер­ници, особено когато правиш отбор в движе­ние и всяка седмица някой си тръгва и друг идва. Да гостуваш в Хасково въобще не е лесно и доста отбори ще се убедят в това те­първа. Освен това ние играхме с Литекс и взехме точка, а на „Герена” допуснахме гол в последните секунди.

Специално в този мач със сигурност и ти, и треньорът Вили Вуцов сте имали по-различна мотивация и разочарованието след гола на Луис Педро е било голя­мо…

– Естествено, че мно­го исках да победим. Равният също щеше да е добър резултат и ние на практика си го бяхме заслужили. Сбъркахме в края и ни беше яд, но това са нормални неща и са част от играта. Има реванш в Пловдив, кой­то чакаме с нетърпение и се надявам да спече­лим.

Вили Вуцов не пропусна да се разви­ка в съблекалнята след мача. Само след загуби ли е така?

– Не бих казал, че треньорът много ни кре­щи, каквото впечатле­ние се създава. Емоци­онален е и има грешки, от които наистина мно­го се нервира, но като цяло той винаги ни вди­га духа и успява да съз­даде една добра атмос­фера за работа. Често има и доста смях, което помага много.

Какво е твоето обяснение за добрата форма, която показ­ваш в момента, след едно доста бурно ля­то, в което първо под писа с Левски, а след това с Ботев?

– Усещам, че в клуба ме подкрепят и разчи­тат на мен. Когато това е налице, аз гледам да се раздавам. Хората оценяват това и аз на­истина се чувствам доб­ре. Може да не съм ня­какъв уникален футбо­лист, но когато вярват в мен и ми гласуват дове­рие, аз правя най-доб­рите си мачове.

На „Герена” това го нямаше, така ли?

– Явно, след като в крайна сметка не съм останал и се стигна до идването ми в Ботев. Но няма нищо, което да па­зя като някакъв особен лош спомен. Сега се радвам, че отборът ни върви добре и се надя­вам да продължаваме напред. Хубаво е, че има две седмици, в кои­то да си починем и да се подготвим добре за мача с Лудогорец.

А като цяло не се ли притесняваш, че в клуба може да има нов срив от гледна точка на финансира­нето?

– Това аз не мога да го коментирам. За мо­мента всичко в Ботев е супер. Имаме страхотна база и уникални фенове. За нас, футболисти­те, това е най-важното. Лично на мен много ми харесва и си пожела­вам да продължа да иг­рая така и всички да се развиваме още като от­бор.

Коментирате ли някаква конкретна цел?

– Искаме да сме в първата шестица след първия етап на шампи­оната. Оттам нататък всичко друго ще е доб­ре дошло. Вижда се, че в състава ни има много млади момчета, които тепърва трябва да вди­гат нивото си.

В този контекст ти къде се поставяш – при младите или при опитните?

– Аз съм средна рабо­та. (Смее се) Все пак съм на 26 години. Има и по-опитни момчета, но и такива, които са доста по-малки. В об­щи линии обаче отбо­рът ни е доста млад…

…И изцяло от българи, ако не бро­им Стаховяк и Иршак, които вече свикнаха с нашата действителност. Как­во ти е мнението за тях и за това, че в крайна сметка оста­наха в състава?

– Уникални момче­та. Много добри проп фесионалисти и хора са. Важни са за Ботев и всички сме доволни, че ще продължим да работим заедно, феновете също много ги обичат.

С изявите си ти също печелиш доста привърженици на своя страна, въз­можно ли е подобно на Мариян Огнянов и ти завинаги да бъ­деш спечелен за „жълто-черната” кауза?

– Аз вече съм спечелен. След тази подкрепа, която получава­ме, няма как да не искам да рад­вам тези хора. Донякъде разби­рам Мариян, с когото играехме заедно и в шко­лата на „Герена”. Той е много та­лантлив и съм до­волен, че пак се събрахме и с не­го, и с още някол­ко момчета, с ко­ито съм играл и преди. Пак ти казвам, искам да продължа така и да побеждаваме.

Не мислиш ли обаче, че трябва да по­търсиш и по-до­ходен договор?

– Аз не съм за парите. В Левски можеше да взи­мам повече, но тук сега съм щас­тлив и съм дово­лен от това, че разчитат на мен и мога да играя.

Свикна ли с града и по-добре ли се живее в Пловдив, отколкото в София и Бургас?

– Навсякъде е хубаво, но сега в Пловдив на­истина ми е много доб­ре. Аз съм с жена от то­зи град и нямам проб­леми със свикването. В Бургас също много ми харесваше, адаптивен съм в това отношение. Важно е на терена да се получават нещата.

Работи добре с Димитър Димитров в Черноморец, има ли вариант той да те върне на „Герена” от зимата?

– Няма такъв вари­ант. Херо е много до­бър специалист и съм благодарен за неща­та, на които ме е нау­чил, и за доверието, което ми гласуваше. Пожелавам му успех и дано оправи нещата в Левски.

Стана въпрос, че ще играете с Лудого­рец след паузата, има ли шанс някой да им вземе титлата, след като вече получиха и този бонус от влиза­нето в Шампионската лига?

– Ще видим. Сезонът е дълъг и всичко може да стане. Със сигурност в един отделен мач всеки може да се на­дява на успех. Безс­порно е най-добрият отбор, но когато се бо­риш на два фронта, е много трудно. Аз се на­дявам, че Ботев ще ус­пее да вземе нещо от мача с него. За Суперкупата не ни стигнаха 5 минути, за да отидем на продължения.

Новспорт

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker