Локомотив ПловдивФутбол

Локо Пд и Левски излизат в битка за легендите си

Локомотив Пд приема Левски на стадиона в парк Лаута в опит да сложи край на негативната серия от три поредни домакински загуби от сините. Последният успех за черно-белите срещу столичани в собствения им дом е от края на сезон 2011/12, когато спечелиха с 3:2 след гол от дузпа на Христо Златински. От тогава левскарите наредиха три последователни успеха с 1:0, 3:2 и 2:0. Днешната среща обаче се различава много, защото Локото се бори със зъби и нокти за оцеляването си в елита, сините търсят да наберат скорост преди вечното дерби с ЦСКА другата седмица, а и двата отбора са водени от живите си легенди -Христо Колев и Георги Иванов.

В Локомотив Пд са на гребена на вълната след домакинския успех над Литекс в предишния кръг. Феновете на черно-белите се готвят да напълнят стадиона, за да покажат подкрепата си към легендата Христо Колев и неговите момчета. Бащата ще води отбора за последно без необходимия Про лиценз, а на Лаута трябва да намерят човек с нужната тапия за гостуването на Славия в следващия кръг. Любимецът на черно-бялата публика ще разчита на най-доброто, с което разполага към момента. Аут е единствено трайно контузеният Здравко Илиев, но в групата ще попаднат стража Теодор Скорчев и офанзивния халф Емерик де Врийзе. Бащата ще заложи на познатата единайсеторка, в която атаката водят младата надежда Бирсент Карагерен и играещата легенда на отбора Мартин Камбуров. За капитана на пловдивчани срещата е 14-а с черно-белия екип срещу Левски и в нея той ще търси 10-ия си гол срещу сините.В Левски Георги Иванов ще трябва да решава дилеми в халфовата линия. Капитанът Владимир Гаджев е наказан и именно с избирането на негов заместник е свързан най-големият проблем пред Гонзо. Карето варианти са Радослав Цонев, Роман Прохазка, Стефан Велев и испанеца Мигел Бедоя. Най-близо до титулярното място изглежда Роман Прохазка, който впечатлява с изявите си през сезона до момента. Отдясно най-вероятно ще започне Бедоя, но не е изключен от логика и варианта с младия Божидар Краев. Той направи силен дебют като титуляр с хеттрик срещу Спартак Вн за купата, а впоследствие впечатли и срещу Марек. В нападение Гонзо няма голям избор и почти сигурно ще заложи и на двамата си атакуващи футболисти – Валери Домовчийски и Антонио Аниете. Трите точки са важни за сините, така че Георги Иванов ще заложи на опитните си състезатели.

Очакванията на Лаута са Бащата да продължи възраждането на Локо, а в Левски се надяват победа в Пловдив да е трамплин и към успех във вечното дерби след седмица.

“7 дни спорт”

Какво мисли най-добрият букмейкър за срещата:

Най-добрият лицензиран онлайн букмейкър за България – Betfair поставя страхотен коефициент от 6.6 за отбора на Локомотив срещу 1.48 за тима на Левски и 4.9 за равенство.

Възползвате от страхотната функция Cash out и бонус за “Добре дошли” от 30 €. Регистрирай се и само сега вземи ексклузивната оферта от ТУК.

Вижте повече за двубоя в превюто на TribunaPlovdiv.bg:

* Видеоклипът е качен от екипa на TribunaPlovdiv.bg в 720p HD качество, но YouTube ще го стартира с 360p. За да го стартирате с 720 HD качество е нужно едно кликване на “Настройки” (намира се на черната лента в дясно под клипа) и след това да изберете 720 HD.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker