Локомотив ПловдивФутбол

Локомотив ще посрещне легендарния Валерий Юрин

Представяйки отбора и щаба на ветераните на Динамо (Москва), идващи за приятелския мач в Пловдив, обръщаме специално внимание на една истинска легенда на руския спорт– Валерий Юрин.

Валерий Григоревич Юрин е роден на 10 август 1934 година в Свердловск, Русия (по това време СССР). Активните му години като нападател са в периода 1949 – 1968 година. През това време е бил част от отборите на ФК Динамо (Кирвов), украйнския ФК Динамо (Минск), ФК Металург (Запорожие) и ФК Юрмат (Салават). За „бяло-сините“ от Москва има изиграни 70 мача и отбелязани 19 попадения за периода 1955 – 1961 година. Валерий Юрин е част от шампионския отбор на Динамо и печели шампионата на СССР два пъти – през 1957-та и 1959-та година.

През сезон 1958/59 Юрин е бил в олимпийския отбор на Русия като има записано и едно попадение. За постиженията в най-силния си период като футболист (1955-та до 1960-та) получава званието „Майстор на спорта“ през 1959 година. След приключване на активната си кариера на спортист работи като старши треньор през 70-те години в отборите на ФК Динамо (Махачкла) и ФК Автомобилист (Красноярск).

Към настоящия момент Валерий Юрин е почетен ветеран на Динамо (Москва) и е част от треньорския щаб на отбора. Той ще пристигне заедно с делегацията на „бяло-сините“ на 10-ти септември и ще бъде специален гост на събитията по програмата около приятелския мач с локомотивци.

Мачът ще се играе от на стадион „Локомотив“ на 12-ти септември от 18:00ч.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker