Локомотив ПловдивФутбол

Неубедителен Локомотив успя да победи Ботев (Враца) на Лаута и излезе на второ място в класирането

Локомотив (Пловдив) победи с 2:0 отбора на Ботев (Враца) в двубой от 16-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за „черно-белите“ отбелязаха Диниш Алмейда в 33-та минута и Георги Илиев в 90-та минута. „Смърфовете“ обаче изиграха доста посредствен мач и можеше да не спечелят двубоя. Гостите от Враца пък имаха претенции за дузпа в 69-та минута, когато Малембана се хвърли в краката на Лясков, но съдията замълча и не посочи бялата точка. Повторенията показаха, че защитникът на Локо не успя да играе с топката и закачи играча на Ботев. След този двубой Локомотив излезе временно на второ място в класирането с актив от 36 точки, на една пред третия Левски, който в неделя гостува на Ботев Пд. Ботев (Враца) пък остава 12-ти с 13 точки.

През първото полуреме Локомотив започна по-добре, като в 14-та минута се откри добра възможност за Анте Аралица, който бе намерен с хубав пас в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Красимир Костов. Все пак логичното се случи в 33-та минута, когато Локо поведе. Това стана след много куриозен гол на Диниш Алмейда, който при опита си да центрира вкара много красив гол с помощта на десния страничен стълб.

През второто полувреме Локо отново започна по-активно, като Малембана стреля много добре от далечно разстояние в 61-та минута, но топката премина покрай целта. В 69-та минута гостите имаха претенции за дузпа, след като Малембана се хвърли на шпагат в краката на Ангел Лясков, но съдията не посочи точката за изпълнение на дузпа. На повторенията се видя, че защитникът на Локо не успя да играе с топката. В 72-та минута Митко Илиев изведе със страхотен пас Анте Аралица сам срещу вратаря, но отново мерникът на хърватина му изневери, с което си навлече негодуванието на феновете на „черно-белите“. В 90-та минута Локо реши всичко в двубоя, след като Георги Илиев реализира втори гол за”смърфовете”.

Още в първите минути на мача Локо установи контрол върху топката, но до опасни положения не се стигаше.

След първите 10-на минути, можем да кажем, че мачът се движи в доста лежерно темпо, като интересни ситуации пред двете врати липсват.

В 14-та минута пред Локо се откри първото интересно положение в двубоя. Страхотен пас намери Анте Аралица в коридор, който напредна и стреля, но Красимир Костов спаси, при което топката отново се върна в Аралица, той отново стреля, но изстрелът му бе блокиран.

В 20-та минута Андреас Васев опита центриране в наказателното поле на пловдивчани, но Стивън Езе изчисти топката.

В 21-та минута отново Васев се измъкна по дясното крило и центрира, но отново Езе се намеси и предотврати опасността.

В 25-та минута Аралица изведе много добре Бахтич по дясното крило, но хърватинът пое много лошо топката и тя излезе в аут.

В 27-та минута груба съдийска грешка спря Ален Ожболт, който излизаше сам срещу вратаря на Ботев.

ГОООЛ! Диниш Алмейда открива резултата в 33-та минута с куриозен гол!
Локомотив успя да поведе с доста куриозен гол. В опита си да центрира към вратата на Ботев Враца, Диниш Алмейда прати топката в мрежата с помощта на гредата.

В 37-та минута страхотна комбинация между Митко Илиев и Момчил Цветанов изведе последния в наказателното поле, той опита остър пас към голлинията където се намираше Аралица, но защитник на врачани изби топката пред крака на нападателя.

В 41-та минута Ивайло Михайлов стреля към вратата на Мартин Луков, но в страни от целта.

В добавеното време на първата част Валери Домовчийски стреля от границата на наказателното поле, но много високо над вратата на Луков.

Локомотив започна по-активно и втората част, като в 48-та минута Аралица и Ожболт опитаха двойно подаване пред наказателното поле на гостите, но защитник на врачани успя да пресече паса.

В 57-та минута Бахтич центрира от фаул, а от последвалият изстрел на Димитър Илиев с глава, топката излезе в аут.

В 58-та минута Георги Вълчев опита удар, но играч “смърфовете” блокира изстрела.

В 61-та минута Дейвид Малембана стреля от фаул, но топката премина покрай вратата на Красимир Костов.

В 64-та минута Петър Атанасов направи страхотен пробив в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията, но Малембана с добра намеса изчисти топката в ъглов удар.

В 69-та минута ново успоредно центриране този път на Андреас Васев намери Домовчийски в наказателното поле, който стреля, но топката мина инфарктно близо до десния страничен стълб на вратата на Мартин Луков.

В 72-та минута Димитър Илиев изведе Анте Аралица сам срещу вратаря на Ботев, но ударът на хърватина мина над вратата.

ГОООЛ! Локомотив решава всичко в 90-та минута след гол на Георги Илиев.
Георги Илиев реализира втория гол за Локомотив Пловдив, след като получи отличен пас от Димитър Илиев и матира Костов.

До края на мача нямаше повече положения и Локомотив се поздрави с успеха.

Стартовите състави на двата отбора:

Локо Пд: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Стивън Езе, Дейвид Малембана, Един Бахтич (Умарбаев 76′), Петър Витанов, Милош Петрович (Илиев 79′), Димитър Илиев, Момчил Цветанов, Ален Ожболт (Карагарен 71′), Анте Аралица

Резерви: Илко Пиргов, Лукас Масоеро, Николай Николаев, Парвиз Умарбаев, Георги Илиев, Бирсент Карагарен

Старши треньор: Бруно Акрапович

Ботев (Враца): Красимир Костов, Ангел Лясков (Божинов 73′), Андреас Васев, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Деян Иванов, Доминик Янков, Ивайло Михайлов, Илия Миланов, Петър Атанасов (Будинов 82′)

Резерви: Христо Митов, Валери Божинов, Мирослав Будинов, Филип Ждерич

Старши треньор: Стойчо Драмов

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker